Microchip a obținut certificarea pentru standardul ISO/SAE 21434 Road Vehicle – Cybersecurity Engineering de la UL Solutions

Proiectarea cu produse de securitate certificate poate ajuta producătorii Tier 1 și producătorii OEM să demonstreze conformitatea cu managementul riscului de securitate cibernetică

by gabi

Pe măsură ce totul, de la sistemele de infotainment până la cele de motor din industria auto, devine din ce în ce mai dependent de conectivitatea wireless și de rețelele de la bordul vehiculelor, a crescut nevoia de măsuri robuste de securitate cibernetică. Standardul ISO/SAE 21434 a apărut cu scopul de a stabili cerințele pentru procesele de gestionare a riscurilor de securitate cibernetică a vehiculelor rutiere. Cerințele de securitate cibernetică ajută la reglementarea produselor auto pe parcursul întregului ciclu de viață al acestora de la concept la proiectare, producție, întreținere și scoatere din uz. Respectând astfel de standarde, procesele corporative ale Microchip Technology asociate cu produsele comerciale specifice domeniului auto au fost recent auditate de o terță parte, UL Solutions și certificate ca fiind conforme cu ISO/SAE 21434.

Dezvoltat de Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) împreună cu Societatea Inginerilor de Automobile (SAE) International, standardul ISO/SAE 21434 a fost elaborat pentru a ajuta organizațiile să-și definească politicile de securitate cibernetică și să-și gestioneze riscurile. Este o specificație exigentă, cu 45 de categorii de securitate, cunoscute sub numele de produse de lucru (work products), fiecare dintre acestea specificând un set unic de cerințe care cuprind toate aspectele legate de proiectarea sistemelor electrice și electronice pentru vehiculele rutiere, de la circuite integrate și software la firmware și biblioteci.

Pentru a afla mai multe despre certificarea ISO/SAE 21434 și produsele Microchip pentru automobile, vizitați pagina de securitate pentru automobile de pe site-ul Microchip.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu