LTspice IV Simulator – Ediția I: Manual, metode și aplicații

by donpedro

WE_EA0714_LTspice_BookDe peste 20 de ani, LTspice IV a fost un descendent direct al acestei aventuri științifice și tehnice. Este, fără îndoială, cel mai rapid software, cel mai robust și mai cuprinzător software de simulare. Din păcate, fișierul de “Ajutor” electronic este singura documentație disponibilă.
Acesta este incompletă și mult în urma dezvoltării de software. Această carte a fost concepută pentru a umple acest gol!

Lucrarea, prefațată de Mike Engelhardt, este atât un manual de învățare cât și o colecție de aplicații care detaliază numeroase proceduri. Cu mai mult de 470 de ilustrații și multe exemple, acesta este un instrument prețios și eficient pentru a stăpâni programul LTspice IV.
Autorul Gilles Brocard a scris acest lucru oferind răspunsuri detaliate la întrebările cele mai frecvente din timpul sesiunilor de formare pe care le prezintă.
Utilizatorii avansați pot începe lectura de la capitolul 4 (schematic editor); utilizatorii novice ar trebui să înceapă cu capitolul 2, care explo­rează cele mai multe fișiere furnizate în timpul instalării LTspice IV. Începătorul se poate concentra apoi pe aplicaţia dezvoltată la capitolul 3. Aceasta demonstrează cele mai importante principii de func­ționare ale LTspice IV. Cele cinci editoare principale ale LTspice IV sunt explicate în capitolele 4 – 8. De aici începe explicația de funcționare a software-ului. Apoi, toate definițiile și comenzile (numite directive de simulare) sunt detaliate și ilustrate prin exemple în capitolele 9 – 11.

Capitolul 12 prezintă descărcarea de modele SPICE și subcircuite precum și generatoare de simboluri pentru a le utiliza cu ușurință. Surse, componente pasive, active și speciale precum și configu­rarea acestora sunt descrise în capitolele 13 – 16. Capitolele 17 și 21 se referă în mod special la inductoare și transformatoare care au, în LTspice IV, un model non-liniar cu aplicații extinse (ținând cont de saturație și histerezis). Capitolul 18 se concentrează pe panoul de control în care toate setările LTspice IV pot fi găsite. Capitolul 19 este o colecție de exemple privind diverse domenii ale electronicii. Aceasta este urmată de capitolul 20, care răspunde la cele mai frecvente întrebări în timpul sesiunilor de formare oferite de autorul acestei cărți. Acest manual este destinat pentru toți inginerii electroniști care doresc să se antreneze sau să aprofundeze LTsipce IV, indiferent dacă aceștia sunt ingineri profesioniști în diferite companii de inginerie sau de industrie, cadre didactice, elevi sau studenţi.

Extracte gratuite și index-uri sunt disponibile la pagina de internet: www.we-online.com/ltspice-book

Würth Elektronik
www.we-online.com

 

Despre Würth Elektronik eiSos
Würth Elektronik eiSos GmbH & Co. KG este producător de componente pasive şi electromecanice pentru industria electronică. Würth Elektronik eiSos face parte din grupul Würth, are un număr de 5000 de angajaţi şi este reprezentată în 50 de ţări. Compania este reprezentată de o echipă proprie de distribuţie în aproape toate ţările din Europa, precum şi în Statele Unite, Asia şi America de Sud. Fabricile de producţie sunt situate în Europa, Asia şi America.
Gama de produse include componente EMC, ferite, bobine, varistoare, componente RF, componente pentru semnal şi comunicaţie, module de putere, LED-uri, transformatoare, conectori, elemente pentru surse de alimentare, switch-uri şi tehnici de asamblare.
Mai multe informaţii la adresa: www.we-online.com

C O N T A C T

Florin Ivanciuc | Country Manager România | florin.ivanciuc@we-online.com | Tel: 0744 77 35 30

S-ar putea să vă placă și