Kitul de dezvoltare PICDEM™ Z în banda de 2.4 GHz integrează protocolul standard ZigBee™ pentru produse Wireless

by donpedro

Platforma PICDEM™ Z de la Microchip permite utilizatorilor o proiectare mai rapidă prin oferirea componentelor hardware necesare şi a unei versiuni gratuite a stivei software de protocoale ZigBee™, care poate fi integrată cu uşurinţă în produsele wireless. Suplimentar, Microchip oferă peste 30 de microcontrolere PIC18 pe 8 biţi, compatibile cu stiva software ZigBee şi care încorporează tehnologia nanoWatt, de management a puterii consumate şi o memorie de program Flash autoprogramabilă. Acestea sunt caracteristicile esenţiale pentru aplicaţiile ZigBee pentru că multe dintre ele sunt portabile, alimentate de baterie.
Kitul PICDEM Z, în banda de 2.4 GHz, este o platformă de evaluare şi dezvoltare uşor de utilizat pentru proiectanţii de aplicaţii ZigBee. Kitul include toate componentele hardware necesare, codul sursă pentru program şi fişierele layout pentru placa de circuit imprimat necesare pentru a creea în timp scurt produse prototip wireless.

Suplimentar, în pagina Microchip (www.microchip.com/zigbee) este disponibil un set de aplicaţii didactice. Această platformă de dezvoltare are la bază familia de microcontrolere cu performanţe ridicate PIC18 de la Microchip, care suportă aplicaţiile ZigBee şi oferă o gamă largă de produse ce conţin memorii de program Flash, de dimensiuni de la 32 Kbytes până la 128 Kbytes şi disponibile în capsule de 28 până la 80 de pini.

Aplicaţii ale produsului:
Platforma de dezvoltare PICDEM Z 2.4 GHz permite proiectanţilor să evalueze şi să înceapă în timp scurt dezvoltarea a numeroase aplicaţii wireless posibile, care utilizează protocolul de reţea ZigBee:
Automatizări pentru birou sau domiciliu – securitate, iluminare, încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (HVAC)
Aplicaţii industriale – aparatură de monitorizare, senzori, automatizări, control, iluminare
Sănătate personală – instrumente de diagnosticare, monitorizare
Electronice de uz comun – Telecomenzi wireless RF pentru TV, VCR, DVD sau CD playere
Platforma PICDEM Z utilizează microcontrolerul PIC18LF4620, ce include tehnologia nanoWatt, de management a puterii de alimentare, 64 Kbytes de memorie de program Flash şi periferice analogice avansate de control şi comunicaţie. Această platformă încorporează şi dispozitivul de emisie recepţie RF CC2420 în banda de 2.4 GHz de la Chipcon. Dispozitivul CC2420 se conectează uşor la PIC18 prin portul SPI™, oferind un nod ZigBee cu grad ridicat de integrare, la un preţ scăzut.

Particularităţile suplimentare ale PICDEM Z includ:
Suport pentru dispozitive cu număr redus de funcţii (Reduced Function Device – RFD) şi dispozitive cu toate funcţiile (Full Function Device – FFD);
Dispozitiv emisie – recepţie RF şi antenă pe placa de circuit imprimat;
Arhitectură software modulară în colaborare cu arhitectura multi-tasking;
Sistem de operare în timp real independent – RTOS.

Instrumente de dezvoltare:
Platforma PICDEM Z de la Microchip şi stiva software ZigBee sunt compatibile cu instrumentele de dezvoltare ale companiei MPLAB® care includ:
Mediu integrat de dezvoltare MPLAB® (IDE);
Compilator C – C18 de la MPLAB.

COMET electronics
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu