Kit de dezvoltare NVIDIA Jetson AGX Orin 64GB

NVIDIA Jetson – familie de sisteme pe modul pentru procesare embedded

by gabi

NVIDIA Jetson este o familie de SoM-uri (sisteme pe modul) pentru sisteme de calcul embedded, care combină un CPU Arm pentru procesare de uz general, împreună cu o unitate de procesare grafică (GPU) pentru accelerarea sarcinilor de lucru intensive. În plus, sistemele beneficiază de o mulțime de I/O de înaltă performanță pentru interfațarea unor dispozitive, cum ar fi camerele, afișajele și perifericele PCIe, plus I/O de uz general pentru interfațarea dispozitivelor cu viteză redusă.

Unitățile de procesare grafică (GPU) sunt folosite astăzi în multe aplicații de calcul de înaltă performanță (HPC) în afara procesării grafice și, într-adevăr, au fost fundamentale pentru a permite progrese enorme realizate în AI în ultimii ani. Cu toate acestea, în timp ce modelele AI pot fi antrenate utilizând grupuri mari de servere echipate cu GPU-uri PCIe de dimensiune completă, este nevoie de ceva mult mai compact, eficient din punct de vedere energetic și adaptat utilizării embedded pentru a executa apoi acele modele – a.k.a. „inferență” – în produsele inteligente. Aici își face intrarea Jetson. Prima placă Jetson a fost lansată în 2014. De atunci au existat numeroase generații, fiecare oferind la rândul lor performanțe semnificativ mai mari și caracteristici îmbunătățite. Între timp, Jetson Nano, lansat în 2019 a redus limitarea de acces, având ca scop să permită tuturor pasionaților să dezvolte aplicații AI, cu cheltuieli minime, permițând totodată tot felul de aplicații noi, cum ar fi un Follow Trolley bazat pe AI, de exemplu.

Nr. stoc RS 253-9662 – Producător NVIDIA – Cod de producător 945-13730-0055-000

Kitul de dezvoltare NVIDIA® Jetson AGX Orin™ 64GB vă ajută să începeți operarea cu Jetson Orin. Dimensiunea compactă, o mulțime de conectori și până la 275 de TOPS de performanță AI fac acest kit de dezvoltare perfect pentru prototipuri de roboți avansați „alimentați” de AI și alte mașini autonome. Kitul de dezvoltare include un modul Jetson AGX Orin de 64 GB și poate emula toate modulele Jetson Orin. Acceptă simultan o serie de aplicații AI concurente cu arhitectură GPU NVIDIA Ampere, acceleratoare de viziune și de învățare profundă de ultimă generație, IO de mare viteză și lățime de bandă mare pentru memorie. Acum puteți dezvolta soluții folosind cele mai mari și mai complexe modele AI pentru a rezolva probleme precum înțelegerea limbajului natural, percepția 3D și fuziunea multi-senzori. Kitul de dezvoltare NVIDIA Jetson™ AGX Orin 64GB rulează întregul pachet software Jetson, precum și cadre de aplicații specifice cazului de utilizare, inclusiv Isaac™ pentru robotică, DeepStream pentru viziune AI și Riva pentru AI conversațional. Puteți economisi timp semnificativ cu NVIDIA Omniverse™ Replicator pentru generarea de date sintetice (SDG) și folosind setul de instrumente NVIDIA TAO pentru a ajusta modelele AI pre-antrenate din catalogul NGC™. Partenerii ecosistemului Jetson oferă software adițional de sistem și AI, instrumente de dezvoltare și dezvoltare de software personalizat. Obțineți capacitatea de calcul a mai mult de opt sisteme Jetson AGX Xavier™ într-un kit de dezvoltare, care integrează cea mai recentă tehnologie GPU NVIDIA cu cel mai avansat pachet software de învățare profundă din lume. Aveți flexibilitatea de a crea următoarea generație de soluții AI.

AGX Orin 64GB se află în prezent la vârful de performanță al familiei Jetson, iar benchmark-urile AI arată că, în cazul unor modele pre-antrenate, vă puteți aștepta, de obicei, la o performanță în lumea reală de aproximativ trei ori mai mare decât a generației anterioare AGX Xavier. În timp ce, în comparație cu Jetson Nano original, Jetson AGX Orin 64GB atinge o performanță de aproape 200 de ori mai mare, rulând modelul DashCamNet.

Autor: Bogdan Grămescu
Aurocon Compec – https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și