iSYSTEM prezintă adaptorul de emulare Infineon AURIX™ TC377TE

by donpedro

iSYSTEM, cu sediul în Schwabhausen, lângă München, prezintă un adaptor de emulare Infineon AURIX™ TC377TE. Acest nou adaptor oferă capabilități complete de depanare și urmărire (trace) pentru microcontrolerele Infineon AURIX™ TriCore™ pe 32-biți TC333, TC334 și TC364, care fie nu oferă un port de urmărire, fie nu dispun de capabilități complete de urmărire. Acest lucru îi ajută pe dezvoltatorii de software embedded să își elibereze aplicația de cele mai dificile defecte de cod și probleme de sincronizare – chiar și atunci când microcontrolerul țintă nu este încă la îndemână.

Figura 1: Configurația tipică a unui sistem de dezvoltare care utilizează un adaptor de emulare 

Figura 2: Schema de conectare a adaptorului de emulare Infineon AURIX™ TC377TE

Urmărirea (tracing) este o tehnologie de depanare utilizată de dezvoltatorii de aplicații embedded pentru a înregistra activitatea microcontrolerului în timp real. Ea oferă o perspectivă neintruzivă și profundă asupra software-ului încorporat, fără a influența comportamentul aplicației în timp real. Aceasta ajută dezvoltatorii să elimine din aplicațiile lor cele mai dificile defecte de cod și să efectueze o analiză avansată a sincronizării, măsurând nivelul de acoperire a codului și încărcarea CPU. Totuși, nu toate microcontrolerele dispun de capabilități de urmărire – acesta este punctul în care un adaptor de emulare oferă o valoare adăugată reală.

Pentru a utiliza adaptorul de emulare Infineon AURIX™ TC377TE de la iSYSTEM, dezvoltatorul pur și simplu îl schimbă cu microcontrolerul original de pe placă. Adaptorul oferă aceleași caracteristici de bază ca și microcontrolerul, dar vine cu porturi de urmărire suplimentare care oferă o perspectivă detaliată asupra execuției în timp, inclusiv afișarea unei liste de evenimente în ordine cronologică (timeline).

Adaptorul de emulare poate fi utilizat chiar și pentru operare autonomă, ceea ce reprezintă un beneficiu uriaș pentru dezvoltatorii al căror hardware țintă nu este încă disponibil, de exemplu, pentru că este încă în curs de dezvoltare, de fabricație sau se află … pe biroul altui coleg.

Cu ajutorul adaptorului de emulare Infineon AURIX™ TC377TE, dezvoltatorii pot accelera dezvoltarea pe dispozitivele TC333, TC334 și TC364. O placă de conversie, care vine împreună cu adaptorul de emulare, servește ca adaptor pentru diferitele tipuri de capsule ale microcontrolerului original. Adaptorul de emulare iSYSTEM suportă interfețele de depanare și urmărire DAP (Device Access Port), DAPE (DAP suplimentar) și Aurora Gigabit Trace (AGBT).

Adaptorul de emulare Infineon AURIX™ TC377TE este disponibil accesând https://www.isystem.com.

Alte linkuri și resurse

  • Manualul de utilizare al adaptorului de emulare Infineon AURIX™ TC377TE: https://www.isystem.com/files/content/downloads/documents/hardware-reference-manuals/IEA-TC377TE.pdf
  • Toate adaptoarele de emulare iSYSTEM disponibile: https://www.isystem.com/products/hardware/emulation-debug-adapters/emulation-adapters.html
  • Tutorial pentru începerea urmăririi cu instrumentele iSYSTEM: https://www.isystem.com/support/tutorials/start-tracing-with-isystem-tools.html
  • Videoclip despre inițierea în procesul de urmărire: https://www.youtube.com/watch?v=EyZtnIOOhe4

Figura 3: Concepte fundamentale pentru analiza sincronizării. Părțile marcate cu albastru din diagramă arată ce se realizează prin iSYSTEM Tools.

Există trei concepte fundamentale privind analiza sincronizării: În primul rând, o analiză pur statistică bazată pe eșantionarea anumitor obiecte din cadrul software-ului. În al doilea rând, se pot face unele măsurători, fie pe cip, fie în afara cipului. ‘Off-chip’ ar fi, de exemplu, să comutați un pin și să măsurați sincronizarea cu un osciloscop. Măsurătorile ‘on-chip’ pot fi efectuate fie prin intermediul contoarelor de performanță ale nucleului din cadrul cipului, fie prin utilizarea unor contoare generice. Dar, în orice caz, această abordare necesită o instrumentare a codului, ceea ce înseamnă că trebuie să se adauge un software dedicat la software-ul actual ce urmează a fi analizat pentru a controla această măsurătoare hardware. Dar, cel puțin, această abordare produce rezultate exacte și fiabile.

Cea de-a treia abordare se bazează pe Trace. Analiza sincronizării bazată pe Trace oferă un maxim de informații și opțiuni de analiză. Ceea ce este unic la Trace este faptul că permite o reconstrucție exactă a secvențelor diferitelor evenimente în timp. Din aceste informații se poate obține un set complet de indicatori de sincronizare, puteți analiza încărcarea procesorului în timp, puteți analiza lanțurile de evenimente și secvențele de apelare a funcțiilor. Astfel, Trace oferă o perspectivă completă asupra execuției software-ului în funcție de timp.

iSYSTEM

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu