Actualizare a compilatorului pentru platforma de dezvoltare HighTec C/C++ pentru Infineon AURIX TC4xx, în domeniul aplicațiilor legate de siguranță

by donpedro

HighTec EDV-Systeme GmbH prezintă o nouă versiune a compilatorului platformei de dezvoltare HighTec C/C++ pentru AURIX TC4xx de la Infineon. Actuala versiune 5.4.0 convinge prin integrarea completă a familiei TC4xx, sistemul său de compilare și mai rapid și prin optimizările avansate ale codului bazate pe caracteristicile specifice arhitecturii microcontrolerelor AURIX. De asemenea, sunt suportate complet subprocesoare precum HSM, GTM/MCS sau PPU și alte arhitecturi pentru aplicații dedicate.

Prin actualizarea compilatorului, HighTec accelerează dezvoltarea și certificarea aplicațiilor relevante pentru siguranță, de exemplu în automatizări industriale, dar mai ales în sistemele de asistență pentru șoferi și în funcțiile de conducere autonomă. HighTec este singurul furnizor de compilatoare care a obținut statutul de “Infineon Preferred Design House”; platforma de dezvoltare C/C++ HighTec este utilizată de producători de automobile de top și de furnizori Tier One.

Platforma de dezvoltare HighTec C/C++ este o suită de compilatoare multi-arhitectură și multi-nucleu cu suport pentru arhitecturile TriCore, AURIX, AURIX 2G, Power Architecture (PowerPC), Arm, RISC-V și Renesas. Compilatorul se bazează pe tehnologia inovatoare de compilare open-source LLVM, dezvoltată de companii importante din domeniul IT și este disponibil atât pentru platformele Windows, cât și pentru Linux. Este destul de ușor să se extindă cu plug-in-uri Eclipse de la terți, precum și integrarea în IDE-uri personalizate folosind versiunea “command line”.

Content Manager-ul integrat al platformei de dezvoltare HighTec C/C++ permite accesul rapid la BSP (Board Support Package), exemple integrate, biblioteci de siguranță și pachete de drivere, cum ar fi MCAL și ILLD (Infineon Low Level Driver). Prin intermediul kitului HighTec Library Qualification, bibliotecile standard, disponibile fără restricții de licență open-source, pot fi utilizate pentru aplicații de siguranță.

Pentru calificarea instrumentului de compilare C/C++ în conformitate cu ISO26262 ASIL D și IEC 61508 SIL 3, HighTec oferă clienților săi un kit de calificare a instrumentelor (Q-Kit – Tool Qualification Kit). O mulțime de exemple, tutoriale și documente de training ajută dezvoltatorii să înceapă să lucreze cu platforma de dezvoltare C/C++ HighTec.

Noua versiune de compilator 5.4.0 pentru platforma de dezvoltare HighTec C/C++ pentru Infineon AURIX TC4xx este acum disponibilă și ca versiune de evaluare. Informații suplimentare și opțiuni de descărcare pentru deținătorii de licențe înregistrate sunt disponibile la www.hightec-rt.com.

HighTec EDV Systeme

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu