IoE – Internetul tuturor lucrurilor

by donpedro

IoE (Internet of Everything) – Internetul tuturor lucrurilor – este definit de Cisco Systems Inc. (www.cisco.com) ca, aducerea împreună a oamenilor, a proceselor, a datelor și lucrurilor pentru a face conexiuni în rețea mai relevant și mai valoros decât oricând înainte, prin transformarea informa­țiilor în acțiuni care creează noi funcțio­nalități, noi experiențe și mai variate, pentru a realiza și opor­tunități economice fără precedent pentru persoane, întreprinderi și chiar țări.


În prezent multe organizații se confruntă cu Internetul lucrurilor (IoT – Internet of Things), conectând în rețea obiecte fizice, pentru a crea utilități de valoare mai mare, folosind una dintre tehnologiile de comunicație existente. Adăugând capabilități superioare, cum ar fi gradul de conștientizare al contextului, creșterea puterii de procesare și alimentarea independență cu energie, precum și creșterea numărului de persoane și utilizarea de noi tipuri de informații ce sunt conectate, IoT (Internet of Things) devine un IoE (Internet of Everything) – Internetul tuturor lucrurilor – cu simbolul IoT/E – o rețea de rețele în care miliarde de conexiuni creează oportunități fără precedent, dar și noi riscuri.

Notă. Termenul Internet of Things (IoT) a fost propus de Kevin Ashton în RFID Journal, July 22, 2009.

IoE – Internetul tuturor lucrurilor este prezent și în evoluție rapidă. IoE este eterogen – cuprinde atât produse, cât și servicii verticale și orizontale – wireless și cu fir, în interior și în aer liber, și este populat de o varietate de produse care se încadrează în gama de dispozitive simple până la dispozitive de calcul, dar, toate având capacități de fi “inteligente” din cauza rețelei și a serviciilor la care se conectează. Qualcomm® servește deja consumatorilor și întreprinderilor și va pătrunde din ce în ce mai mult și mai rapid în toate aspectele vieții din lumea modernă. Dispozitivele Qualcomm® se adresează la numeroase piețe verticale și la promovarea interoperabilității orizontale deschise, susținând ecosistemele sănătoase și dinamice.
Detalii: www.qualcomm.com

Soluții în IoE

IoE are aplicații în cele mai variate domenii legate de activitățile oamenilor zi de zi, făcându-le mai ușoare, mai accesibile și mai eficiente, mărind costurile inițiale nesemnificativ.
Auto, Transport și Logistică
Tehnologii mobile de ultimă generație și chipset-uri modem pentru telematică în vehicule și transport.
Energie controlată și sigură
Aceleași tehnologii de comunicații celulare, care permit comunicații între miliarde de dispozitive permit acum companiilor de utilități să implementeze în mod sigur și eficient rețelele inteligente de date.
Automatizări Industriale și Conducerea Întreprinderilor
Soluții chipset de calcul permit realizarea de rețele celulare și conectivitate prin care se conectează întreprinderi de producție și segmentele de retail la IoE. Producția se controlează în funcție de piață.
Aplicații de consum și alte conexiuni M2M
Soluții cu modemul celular Qualcomm® Gobi facilitează conectivitatea M2M pentru aplicații de consum, cum ar fi sisteme personale de răspuns de urgență (PERS – Personal Emergency Response Systems) și monitorizare mobilă a sănătății. Fiind un lider în producția de modem-uri RF și procesoare de smartphone-uri, Qualcomm® este axat pe marea oportunitate: IoE. Nodurile M2M vor necesita software în întreaga rețea de dispozitive conectate. Cu atât de multe inițiative de software în curs de desfășurare, Qualcomm vrea să asigure software-ul de aplicații cel mai eficient.
Home Digital
Activarea IoT în medii casnice înseamnă că rețele actuale și viitoare din locuințe trebuie să aibă o acoperire completă, simplitate (fără noi fire), eficiența energetică, scalabilitate (abilitatea de a crește prin adăugarea de noi dispozitive și funcții), interoperabilitate și securitate.
Conectare între lucruri inteligente
AllJoyn™ oferă producătorilor și dezvoltatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a inventa noi dispozitive, modalități și aplicații inteligente pentru a lucra împreună.
De la electrocasnice și electronice de consum, la jocuri multi-player și de divertisment multi-ecran, posibilitățile sunt nelimitate. www.alljoyn.org
Platforme de dezvoltare IoE
Platformele hardware și software pentru proiec­tarea și construirea de dispozitive IoE/M2M cu conectivitate celulară built-in sunt oferite de diverse firme lidere în domeniul M2M.
Simplificare pentru Streaming Media
Platforma media inteligentă Qualcomm® AllPlay™ face mai ușoară livrarea streaming wireless pentru producătorii de echipamente media și furnizorii de conținut pentru zone locale și brand-uri bazate pe cloud sau platforme activate de soluția AllPlay™.

Digi International organizează în perioada 12-13 Februarie 2014, Conferința M2M în Cannes, Franța.


Digi International și peste 150 de alți experți din industrie vor face prezentări

Constantin Savu Director General Ecas Electro

și demonstrații pregătite pentru informare cu privire la modul de a transforma activități de producție, de afaceri și de consum cu soluții M2M.
Fiindcă analiștii prezic că vor fi peste 50 miliarde de dispozitive conectate până în 2020, oportunitatea de piața pentru M2M este foarte mare.

Digi International vrea să ajute să vă dezvoltați afacerea cu M2M, iar această conferință este doar locul pentru a începe! Participând la Conferința M2M se poate obține o imagine clară cu privire la toate aspectele aplicațiilor M2M: impactul asupra afacerilor și beneficii pentru tehnologia și soluțiile disponibile astăzi. Cu multe dispozitive care acoperă comunicații în rețea, produse M2M, Soluții Cloud și servicii aplicative, veți găsi cu siguranță instrumentele de care aveți nevoie pentru soluția M2M.

ECAS ELECTRO (www.ecas.ro) este distribuitor autorizat al Digi International Inc. (www.digi.com)
Detalii tehnice și comerciale ing. Gheorghiță Chirculete gheorghita.chirculete@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și