Întrebări și răspunsuri privind distribuția de componente electronice – Dec 2022

by donpedro

Care sunt perspectivele Mouser pentru 2023?

Avem o perspectivă pozitivă pentru 2023 datorită modelului nostru de afaceri unic și nivelului ridicat al stocurilor. Planificăm o creștere continuă datorită unei noi extinderi majore a centrului de distribuție.

Vedeți o încetinire a afacerilor și, dacă da, în ce măsură?

Analiștii prevăd o creștere mai lentă în general, deoarece economia globală se contractă și presiunile inflaționiste continuă. Dar, per ansamblu, ne așteptăm ca industria să înregistreze o creștere constantă datorită cererii globale continue de semiconductori și componente electronice. Ne așteptăm în continuare la o creștere de două cifre în toate regiunile.

Autor: Mark Burr-Lonnon, Senior VP of Global Service & EMEA and APAC Business, Mouser Electronics

Ați putea oferi o detaliere a creșterii afacerilor pe regiuni în 2022?

2020 – 2,03 miliarde USD la nivel mondial (vânzări totale)

Dintre care: 942,6 milioane USD-America; 589,9 milioane USD-EMEA; 515,30 milioane USD-APAC

2021 – 3,26 miliarde USD la nivel global (vânzări totale)

Dintre care: 1,382 miliarde USD-America; 1,017 miliarde USD-EMEA; 866 milioane USD-APAC

Creștere pe trei ani – aproximativă:

2022 2021 2020
GLOBAL +35% +61% +9%
AMR +32% +45% +5%
EMEA +42% +80% +4%
APAC +32% +69% +22%


Care credeți că sunt principalele tendințe din industrie pentru 2023?

Toate sectoarele înregistrează o creștere, dar tendințele cheie vor continua să fie automatizarea industrială, aplicațiile legate de IoT, cum ar fi casele/fabricile inteligente, automobilele și transporturile, AI și robotica, domeniul medical/îngrijirea sănătății, monitorizarea mediului precum și aplicații de iluminat.

Dacă ne uităm la sectorul auto, de exemplu, electrificarea și digitalizarea platformei auto este o tendință de neoprit în prezent și vom continua să vedem mai multe inovații aici. Dar aceasta nu se va limita la marii producători de echipamente originale. Va exista o dezvoltare mult mai diversificată a tehnologiei electrice, pe măsură ce furnizorii de rangul al doilea și al treilea vor veni pe piață cu produse inovatoare – nu doar pentru aplicații auto, ci și pentru alte forme de transport.

Un alt exemplu demn de luat în considerare este cel al asistenței medicale. Având în vedere că furnizarea de servicii de asistență medicală evoluează, cu consultații la distanță și monitorizarea pacienților, dispozitivele purtabile au devenit ceva obișnuit. Acesta este în principal un sector de volum redus, cu valoare ridicată, iar cea mai mare parte a creativității în materie de dispozitive vine odată cu nevoia de produse electronice de înaltă calitate și de marcă. Ne așteptăm să vedem o creștere mai mare în acest domeniu, pe măsură ce digitalizarea asistenței medicale continuă.

Vedeți provocări/oportunități majore pentru 2023?

Cea mai mare provocare pentru noi va fi să ținem pasul cu cererea crescută și să avem suficiente stocuri disponibile de la partenerii noștri producători. Este o sarcină enormă să menținem acest nivel de creștere, dar suntem pregătiți să facem față provocării! Avem deja peste 1 milion de repere diferite în stoc, dar continuăm să adăugăm zilnic altele. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, avem în prezent un stoc disponibil în valoare de 1 miliard (USD), iar acest lucru reprezintă o creștere de 15% față de nivelul maxim al stocului de anul trecut. Rata de creștere este fără precedent.

Ce face Mouser pentru a-și continua creșterea rapidă?

Investim în afacere, în special în creșterea stocurilor și în aducerea de noi parteneri producători pentru a ne extinde gama de produse. În prezent, avem peste 1.200 de parteneri producători, lansând 113 noi producători în 2021 și peste 40 în 2022 – linia noastră de produse se extinde continuu.

Ne concentrăm să fim liderul industriei în ceea ce privește lansarea de noi produse (NPI), aducând aceste noi produse și tehnologii pe piață. În 2022, Mouser a lansat peste 40.900 de repere noi, gata de livrare.

De asemenea, continuăm să investim în site-ul nostru web și în platforma de comerț electronic, oferind o multitudine de resurse tehnice și instrumente pentru a-i sprijini pe clienți în toate etapele ciclului de proiectare.

La Centrul nostru global de distribuție (Global Distribution Centre), adăugăm o extensie majoră pentru a crește capacitățile noastre, cu termen de finalizare 2024. Noul depozit va cuprinde peste 90.000 de metri pătrați, cu includerea a trei mezanine. O punte cu o bandă transportoare va conecta cele două clădiri de distribuție pentru o integrare perfectă.

Actualul nostru centru de distribuție dispune de o automatizare avansată, cum ar fi module de ridicare verticală (Vertical Lift Modules), un sistem automat de depozitare (AutoStore), mașini I-Pack și alte echipamente de ultimă generație pentru facilitarea procesării comenzilor. Automatizarea a fost proiectată cu scopul de a-i ajuta pe angajați să lucreze mai inteligent, îmbunătățind în același timp acuratețea și viteza, iar noi vom utiliza aceste tehnologii de automatizare și în noua extensie a depozitului.

De asemenea, investim în oameni și ne dezvoltăm echipele din întreaga lume – în ultimii 5 ani, aproape ne-am dublat personalul la nivel global. În 2017, aveam 1.843 de angajați, în noiembrie 2022, avem peste 3.700 de angajați și suntem în creștere.

Mouser Electronics
www.mouser.com
Urmărește-ne pe Twitter

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu