Internet de mare viteză, telefonie şi TV pe aceeaşi linie

by donpedro

Modulul optic produs de Infineon – “Triport-BIDI®” reprezintă prima soluţie ce permite transmisia semnalelor TV analogice, telefoniei şi internetului pe un singur cablu de fibră optică. Până acum, aceste servicii erau furnizate prin conectarea bunurilor la o reţea de cabluri din cupru; aşa vorbeam la telefon, la fel ne conectam la Internet sau recepţionam semnalul de televiziune. Componenta produsă de Infineon – “Triport-BIDI” – ce poate fi descrisă drept “modul optic bidirecţional cu trei canale” care combină semnalele de televiziune analogică tradiţională cu semnalele aferente comunicaţiilor digitale transmiţându-le pe o singură fibră optică.

Caracteristicile de seamă ale Triport BIDI sunt transportul datelor digitale în ambele direcţii pe acelaşi cablu de fibră optică în acelaşi timp, concomitent cu recepţionarea semnalelor de televiziune analogică. Pentru televiziunea interactivă, datele sunt transmise digital. Prin utilizarea diferitelor lungimi de undă (culori) ale fascicolului de laser se asigură separarea datelor şi a vocii în timpul transmisiei.
Marele avantaj al furnizorilor de servicii este uşurinţa în întreţinerea reţelei de cabluri şi totodată micşorarea numărului de cabluri deoarece o singură fibră de sticlă este de ajuns pentru găzduirea concomitentă a aplicaţiilor de internet de mare viteză, telefoniei şi televiziunii analogice. Bazat pe informaţiile clienţilor, Infineon crede că numărul locuinţelor care vor utiliza acest sistem va creşte de la câteva zeci de mii (2003) la peste un milion până în 2005.
Cum lucrează Triport-BIDI
Modulul “Triport-BIDI” este o capsulă din metal ce conţine trei diode: o diodă laser pentru transmisie şi două foto-diode pentru recepţie. Triport-BIDI lucrează la temperaturi cuprinse în intervalul -40 … +85 grade Celsius. Vitezele datelor digitale din timpul transmisiei şi recepţiei ajung până la 1.25 Gbps.
Compatibilitatea cu standardele industriale
Triport-BIDI, poate acoperi o distanţă de până la 20km şi a fost proiectat în conformitate cu standardele FSAN (Full Service Access Network) BPON (Broadband Passive Optical Networks), acestea fiind larg acceptate şi definesc lungimile de undă pentru transmisie: 1310 nm (transmisie), 1490 nm (recepţie date digitale) şi 1555 nm (recepţie semnale analogice). În plus, Infineon livrează module Triport-BIDI conforme cu noile standarde PON precum GPON (Gigabit PON) având totodată capabilitatea de a realiza versiuni la comandă.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu