“Intelligent License Plate” descurajarea hoţilor de maşini

by donpedro

O nouă placă-permis digitală, ce are un chip inteligent de radiofrecvenţă şi tehnologie holografică, oferă o mai mare descurajare hoţilor de automobile. Noul document de înaltă securitate “iltag” (intelligent license tag), folosit pentru a suplimenta permisele obişnuite, permite autorităţilor să vadă datele electronice care atestă proprietatea şi starea de operare a autovehiculului.

“Iltag”-ul a fost dezvoltat împreună de Infineon, Schreiner Prosecure şi Utsch, trei firme germane care sunt printre liderii mondiali în domeniile lor.
Infineon furnizează chipul RFID (Radio Frequency Identification) cu antenă, pe care Schreiner ProSecure îl integrează cu un film-hologramă special şi o etichetă autoadezivă care securisează tag-ul în interiorul parbrizului. Erich Utsch AG este responsabilă de dezvoltarea întregului sistem şi de marketing-ul internaţional al permisului inteligent.
“Iltag” are aproape aceleaşi dimensiuni ca ale unui act de identitate (105mm x 75mm). Deoarece încercarea de a-l îndeparta de pe parbriz distruge atât filmul de securitate cât şi legătura dintre chip şi antenă, “iltag”-ul nu poate fi transferat pe alt autovehicul.
“Iltag”-ul conţine informaţii tipărite vizibil cum este combinaţia litere/cifre de pe permis. Date suplimentare, până la 1.000 caractere, sunt stocate pe chip şi, în mod obişnuit includ numele tuturor şoferilor autorizaţi, taxa autovehiculului şi asigurarea precum şi datele de înregistrare ale autovehicului. Această informaţie este citită prin aer oriunde s-ar afla parcat autovehiculul sau în deplasare uşoară, folosind cititoare tag de scurtă distanţă. De asemenea, memoria chip poate fi divizată în diferite zone care sunt protejate prin coduri, creând zone de securitate a informaţiei. Numai autorităţile pot accesa informaţiile pentru a vedea sau actualiza datele atribuite în zonele de memorie.
Aplicaţii posibile
Numai în Germania, peste 40.000 de autovehicule au fost raportate ca furate în 2001. Chiar înainte ca proprietarii să raporteze furtul maşinilor, hoţul poate fi detectat cu “iltag”. Această descoperire recentă poate preveni utilizarea maşinilor furate în activităţi criminale. În plus, autovehiculele parcate în zone de securitate, de exemplu, pot fi rapid şi sigur verificate fără ca şoferul să fie prezent.
Cu “iltag”-ul, autorităţile pot verifica mai eficient dacă autovehiculele sunt înregistrate corespunzator şi să se asigure că taxele auto au fost plătite. Firmele particulare pot folosi zone individuale de memorie ale chip-ului pentru a oferi servicii suplimentare, cum ar fi permise de acces individual în locuri de parcare speciale, precum şi plata taxelor de parcare sau plata combustibilului prin intermediul unităţilor electronice pentru bani stocate pe chip.

www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și