Instalarea camerei video pentru RASPBERRY PI

by donpedro

Modulul camerei cuprinde un senzor şi un obiectiv şi trebuie să primească instrucţiuni de la Raspbery Pi, astfel încât să funcţioneze pe post de cameră video. Are un senzor de 5 megapixeli, este capabilă de a realiza imagini cu rezoluţia 2592 × 1944 şi poate înregistra video 1080 × 264 la 30 de cadre pe secundă, permiţând utilizatorilor de Raspberry Pi să construiască aplicaţii video. Camera se conectează la CSI pe placa de bază Raspberry, folosind I²C pentru control.

Instrucţiuni de instalare
Luaţi în considerare că electricitatea statică poate deteriora camera. Înainte de a scoate dispozitivul din punga anti-statică, asiguraţi-vă că v-aţi descărcat electric atingând un obiect legat la pământ (de exemplu, un calorifer sau un bidon de apă aflat pe podea).
Cablul flexibil se inserează în conectorul situat între portul Ethernet şi cel HDMI, cu conectorii argintii îndreptaţi către portul HDMI. Cablul conector se deschide trăgând de margini spre partea de sus a conectorului şi apoi în direcţia portului Ethernet. Cablul se conectează ferm, cu atenţie să nu fie îndoit foarte mult. Partea superioară a conectorului trebuie apoi împinsă către conectorul HDMI şi în jos, în timp ce cablul flexibil este ţinut în loc. Camera foto poate fi livrată cu o mică folie de plastic albastru translucid care acoperă lentila. Aceasta este prezentă doar pentru a proteja obiectivul şi trebuie să fie îndepărtată uşor pentru o utilizare corectă a dispozitivului. Mai multe detalii despre instalare, precum şi un tutorial video găsiţi la www.compec.ro/raspberry-pi.html
Ambele modele Raspberry Pi (Model A şi Model B) sunt furnizate ca placă de bază; utilizatorii au posibilitatea de a achiziţiona separat accesoriile necesare în funcţie de aplicaţia pe care intenţionează să o dezvolte. Accesoriile compatibile (memorie, sursă de alimentare, camera video, tastatură, carcasă, cabluri etc) sunt disponibile la COMPEC, distribuitorul RS Components în România.

Mai multe detalii cu privire la Raspberry PI, puteţi găsi la: www.compec.ro sau www.rsromania.com. La adresa www.designspark.com puteţi de asemenea găsi informaţii suplimentare, inclusiv de la utilizatori de Raspberry Pi şi discuţii pe forumul de specialitate.

Andreea Macsiniuc
Specialist Marketing
Aurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu