Infineon Technologies realizează un cip unic pentru data encryption pentru criptare fără timpi de întârziere

by donpedro

Din ce în ce mai multe tranzacţii sunt astăzi realizate digital. Tranzacţiile bancare prin intermediul Internetului, legarea la reţeaua unei corporaţii – toate acestea necesită de obicei un acces special şi coduri de autorizare. Infineon Technologies uşurează acum utilizarea acestor sisteme datorită unui cip special ce poate fi integrat în aşa numitele USB dongles (chei hardware electronice pentru popularul port USB al unui PC) sau în cardurile inteligente USB enabled. Dispozitivul de securitate “USBsec” de la Infineon folosesc algoritmi standard acceptaţi în întreaga lume ce permit codarea şi decodarea fluxurilor de date în doar câteva milisecunde.

Protecţia este imediată
Cipul next-generation de la Infineon pentru codare a fost realizat pentru comunicaţii directe de înaltă viteză, folosind protocolul USB (Universal Serial Bus) ce este familiar utilizatorilor de PC, între aplicaţii.
Producătorii de USB dongles sau carduri inteligente USB enabled pot acum integra la costuri mici microcontrolerul de securitate de la Infineon, care va intra în producţie de serie la sfârşitul acestei veri. Asemenea chei personalizate high-tech pot avea efecte imediate: utilizatorii nu au nevoie de hardware nou scump deoarece porturile USB se găsesc astăzi pe orice laptop sau pe orice desktop PC modern. Metodele avansate de codare cum ar fi DES/Triple-DES (Data Encryption Standard) şi aşa numitele algoritme “hash” (unde unui document îi este asignat un checksum unic pe care terminalul care recepţionează îl poate folosi pentru excluderea manipulărilor în timpul transmisiilor de date) sunt de asemenea critice privind “digital signature”. Cipul de securitate de la Infineon suportă aceste standarde principale datorită coprocesorului dedicat care accelerează în mod semnificativ codarea şi decodarea datelor. Aceste acceleratoare folosite pentru codare pot procesa semnătura digitală cu lungimi ale cheii de 1.024 de biţi în aproximativ 420 de milisecunde, la o frecvenţă de tact de 10 MHz pe baza principiului RSA (denumit astfel după cei care l-au realizat: Rivest, Shamir şi Adleman). Fluxul de date de până la 3 Mbps (megabits pe secundă) de pe interfaţa internă USB poate fi codat în timp real pe baza standardului Triple-DES. Utilizatorii ce folosesc produse care încorporează noul dispozitiv de securitate de la Infineon nu trebuie să suporte întârzieri suplimentare dacă doresc să comunice digital.

www.infineon.com.

S-ar putea să vă placă și