Infineon Technologies oferă o nouă familie de semiconductoare de putere

by donpedro

Cu ocazia expoziţiei PCIM 2002, Infineon Technologies, a anunţat apariţia de noi membri ai familiei CoolSET F2.

Noile produse, livrate în capsula TO220 sunt proiectate pentru puteri de ieşire de până la 240W, ceea ce permite producătorilor de surse de alimentare în comutaţie (switched-mode power supply, SMPS) să realizeze în timp scurt surse de alimentare eficiente, ieftine şi de o calitate foarte bună, respectând directivele EU de emisie minimă de căldură; Acest lucru duce la îmbunătăţirea eficienţei la funcţionarea normală şi în standby. Familia CoolSET F2 are cea mai mică rezistenţă în conducţie drenă-sursă, cu aproximativ 40 de procente mai mică faţă de produsele disponibile pe piaţă. Aplicaţiile tipice includ mai ales adaptoare de tensiune, de exemplu pentru notebook, cât şi soluţii de surse de alimentare integrate cu o densitate mare de putere pentru monitoare LCD flat-panel, set-top boxes sau unităţi de surse de alimentare auxiliare compacte, de uz general.
Detalii tehnice privind familia CoolSET F2
Produsele CoolSET F2 combină un MOSFET de putere implementat în tehnologia CoolMOS (Metal Oxide Semiconductor), dezvoltată de Infineon, cu un circuit integrat de control cu o frecvenţă fixă PWM (Pulse Width Modulation). Pierderile foarte mici de comutaţie şi de conducţie ale dispozitivelor CoolSET duc la o scădere foarte mare a cantităţii de căldură generate. Noile produse de 240W în carcasa izolată TO220 oferă o disipare optimă a căldurii, cu o rezistenţă termică (Rth = 2.5 K/W) îmbunătăţită cu mai mult de 50 de procente în comparaţie cu versiunile Fullpack.
Ambele versiuni TO220, CoolSET ICE2A765P şi ICE2B765P, integrează un CoolMOS cu o rezistenţă în conducţie drenă sursă (RDSon) de numai 0,5 ohm şi o tensiune de străpungere drenă-sursă (VDS) de 650V. Circuitele integrate de putere în capsulă TO220 disponibile de la alţi furnizori au o rezistenţă în conducţie de cel puţin 0,8 ohm.

www.infineon.com/coolset