Infineon Technologies anunţă că oferă pentru testare Mobile-RAM de 128-Mbit; noi memorii de putere mică conforme cu standardul JEDEC

by donpedro

Munchen, Germania – 25 iulie 2001
Infineon Technologies a anunţat că oferă pentru testare Mobile-RAM de 128-Mbit. Proiectate special pentru alimentarea la baterii la produse electronice handheld, Mobile-RAM este un SDRAM (Synchronous Dynamic Random Access Memory, memorie sincronă dinamică cu acces aleator) de putere foarte mică, montată într-o carcasă mică de tip FBGA (Fine-pitch Ball Grid Array) şi este conformă cu standardul JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council).

Comparativ cu SDRAM montate în carcasă TSOP (Thin Small Outline Package), factorul de formă al Mobile-RAM este de trei ori mai mic, FBGA ocupând numai 8 mm x 9 mm. Consumul Mobile-RAM este redus cu până la 80% comparativ cu un SDRAM de 128-Mbit, în funcţie de condiţiile de funcţionare şi de proiectarea sistemului. Acest lucru este realizat prin reducerea tensiunii de alimentare la 2,5V şi tensiunea de I/O la 1,8V sau 2,5V cât şi printr-o administrare specială a puterii.
Suportul industriei pentru noul standard a început atunci când JEDEC a început să facă standarde, beneficiind de un suport activ din partea Infineon. Mulţi producători de cipuri şi de OS (Operating System – sisteme de operare) cât şi companii care oferă IP (Intellectual Property – proprietate intelectuală) pentru proiectare ASIC/SoC sunt gata să ofere sprijin pentru noul standard pentru a beneficia de caracteristicile de economisire a puterii ale Mobile-RAM.
www.infineon.com/mobile-ram