O nouă legislație intră în vigoare în 2024, impunând cerințe mai stricte privind securitatea cibernetică pe toate tipurile de dispozitive, de la dispozitivele IoT de consum până la infrastructura critică. Respectarea acestor noi cerințe de conformitate în materie de securitate din perspectiva produselor și a lanțului de aprovizionare poate fi complexă, costisitoare și consumatoare de timp. Pentru a oferi dezvoltatorilor o soluție de securitate încorporată care să le permită să proiecteze aplicații conforme cu aceste cerințe, Microchip Technology a anunțat noua familie de microcontrolere (MCU) PIC32CK pe 32-biți, cu un subsistem integrat Hardware Security Module (HSM) și un nucleu Arm® Cortex®-M33 cu tehnologie TrustZone® pentru a ajuta la izolarea și securizarea dispozitivului.
PIC32CK SG este primul dispozitiv pe 32-biți de pe piață care combină securitatea puternică a unui HSM cu tehnologia TrustZone, un mediu securizat bazat pe hardware. Cea mai recentă inovație a Microchip pentru microcontrolerele din gama de mijloc oferă proiectanților o soluție de securitate embedded eficientă din punct de vedere al costurilor pentru produsele lor, care respectă cele mai recente cerințe de securitate cibernetică. Includerea unui HSM asigură un nivel ridicat de securitate pentru autentificare, depanare securizată, pornire securizată și actualizări securizate, în timp ce tehnologia TrustZone oferă un nivel suplimentar de protecție pentru funcțiile software cheie. HSM-ul poate accelera o gamă largă de standarde de criptografie simetrică și asimetrică, generare reală de numere aleatoare și gestionare securizată a cheilor.
Microcontrolerele PIC32CK de la Microchip au fost create pentru a suporta standardele de siguranță funcțională ISO 26262 și de securitate cibernetică ISO/SAE 21434. Pentru o flexibilitate sporită și o eficientizare a costurilor, familia de microcontrolere PIC32CK oferă o gamă largă de opțiuni pentru a seta nivelul de securitate, memoria și lățimea de bandă de conectivitate în funcție de cerințele aplicației finale. Opțiunile includ până la 2 MB de memorie Flash dual-panel și 512 KB SRAM, cu diverse opțiuni de conectivitate, precum 10/100 Ethernet, CAN FD și USB.
Pentru lanțurile de aprovizionare cu produse care necesită o protecție suplimentară de securitate și siguranță, cum ar fi în proiectele industriale, dispozitivele medicale, aparatele electrocasnice și dispozitivele IoT de consum, PIC32CK va fi susținut prin suita de proiectare Trust Platform de la Microchip pentru provizionare ca serviciu. Această platformă (Trust Platform Design Suite) permite provizionarea securizată din fabrică a cheilor, certificatelor și IP-ului, fără a fi nevoie de dezvăluirea acestor secrete în cadrul lanțului de aprovizionare.
Instrumente de dezvoltare
Familia de microcontrolere PIC32CK pe 32-biți este susținută de platformele software de la Microchip, inclusiv MPLAB® Harmony v3 și Trust Platform Design Suite. Familia PIC32CK este, de asemenea, susținută de plăcile de dezvoltare PIC32CK SG și PIC32CK GC Curiosity Ultra, inclusiv EV33A17A și EV44P93A.
Prețuri și disponibilitate
Familia PIC32CK este disponibilă acum pentru achiziționare în cantități de producție de mare volum. Pentru informații suplimentare și pentru cumpărare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al Microchip pentru achiziții și servicii pentru clienți, www.microchipdirect.com.