Familia de controlere pentru ecrane tactile maXTouch® se extinde cu funcții de securitate suplimentare pentru sistemele de plată cu ecran tactil

Familia de controlere tactile ATMXT2952TD 2.0 de la Microchip oferă autentificare criptografică și criptare a datelor

by gabi

Pe măsură ce asistăm la o intensificare a numărului de vehicule electrice (EV) pe șosele, infrastructura de încărcare necesară trebuie să se extindă pentru a răspunde cererii crescute. Adăugarea opțiunilor de plată cu cardul de credit la încărcătoarele EV devine o practică standard în multe țări – și este obligatorie în Uniunea Europeană – iar încărcătoarele trebuie să respecte standardele de securitate PCI (Payment Card Industry). Pentru a ajuta proiectanții de încărcătoare EV să își protejeze arhitecturile de plată, Microchip Technology a lansat familia MXT2952TD 2.0 de controlere securizate pentru ecrane tactile.

Sistemele tipice de plată bazate pe combinații de interfață om-mașină (HMI) și de identificare prin radiofrecvență (RFID), care funcționează prin atingere, sunt vulnerabile la atacuri de hacking prin actualizări de software malițioase sau atacuri de tip “man-in-the-middle” atunci când un utilizator își introduce PIN-ul (codul personal de identificare) pe ecranul tactil. În jurul acestor circuite integrate (IC) se folosesc adesea plase conductive și senzori pentru protecția împotriva pirateriei informatice. Pentru a contribui la protejarea integrității software-ului, se utilizează o reactualizare constantă a software-ului și o resetare a dispozitivului. Familia MXT2952TD 2.0 a fost gândită să cripteze datele tactile și să autentifice criptografic actualizările de software pentru a minimiza riscurile și a îndeplini standardele de conformitate cu certificarea PCI. Atunci când circuitul integrat al cititorului RFID și controlerul ecranului tactil se află pe plăci de circuite imprimate (PCB) diferite, este foarte dificil și costisitor să se construiască bariere fizice pentru protecția împotriva hackerilor. Firmware-ul încorporat în MXT2952TD 2.0 oferă o soluție mai ușor de implementat pentru ca producătorii de încărcătoare pentru vehicule electrice să respecte în continuare reglementările de securitate și să evite costurile de adăugare la încărcător unui al doilea modul de plată cu ecran tactil, destul de costisitor.

Datorită utilizării în aer liber a HMI-urilor încărcătoarelor EV, acestea trebuie să reziste la condiții meteorologice dure, să funcționeze cu precizie în prezența umidității și să fie rezistente la vandalism. Ecranele tactile bazate pe controlerul tactil MXT2952TD 2.0 rămân eficiente atunci când în structura lor se folosește sticlă de 6 mm grosime, standard IK10, cu acoperiri anti-reflexie, anti-strălucire și anti-amprentă digitală și cu straturi de filtrare IR/UV. Detecția tactilă diferențială brevetată de Microchip oferă imunitate excepțională la zgomot pentru o performanță tactilă superioară chiar și atunci când sunt folosite mănuși groase.

Pe lângă încărcătoarele de vehicule electrice, familia MXT2952TD 2.0 este potrivită pentru majoritatea terminalelor de plată exterioare nesupravegheate, cum ar fi aparatele de taxare pentru parcare, aparatele de taxare pentru bilete de autobuz și alte tipuri de sisteme POS (point-of-sale). Modelul 2952TD 2.0 este special optimizat pentru ecrane de 20 de inch, iar perechea sa, MXT1664TD, este disponibilă pentru ecrane de 15,6 inch.

Instrumente de dezvoltare

Sunt disponibile instrumentele de dezvoltare standard ale familiei maXTouch, inclusiv mediul de dezvoltare integrat (IDE) maXTouch Studio și maXTouch Analyzer, un instrument de testare/inspecție de sfârșit de linie de producție.

Prețuri și disponibilitate

Pentru informații suplimentare sau pentru a cumpăra, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web de achiziții și servicii pentru clienți al Microchip: www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și