Încărcătorul de baterii USB simplifică proiectarea echipamentelor portabile

by donpedro

Încărcătorul liniar LTC4053 pentru bateriile Li-ion poate fi cuplat direct la un port USB sau la o priză de perete simplificând astfel proiectarea încărcătoarelor acumulatoarelor echipamentelor portabile care depind de alimentări prin USB pentru încărcare la curent mic şi prin prize de perete pentru o încărcare rapidă.

Circuitul are o precizie de încărcare de 7% şi un regulator termic care ajustează automat curentul de încărcare limitând creşterea temperaturii în cazul încărcării unei baterii complet descărcate sau când se lucrează în condiţii de temperaturi înalte protejând astfel circuitul integrat LTC4053 şi echipamentul propriu-zis în timpul încărcării acumulatorului fără întrerupere.
Un tranzistor MOSFET integrat elimină necesitatea folosirii unui rezistor extern sensibil şi unei diode de blocare.
Circuitul lucrează la tensiuni de alimentare cuprinse în gama 4.25 – 6.5V şi consumă 1mA în timpul încărcării şi 25µA în momentul terminării încărcării. Alte caracteristici includ programarea curentului de încărcare cu o precizie de 7%, indicator de funcţionare, senzor de temperatură NTC, circuit de detecţie C/10, indicator de încărcare prin USB / priză şi indicator de baterie complet descărcată.
Circuitul este inclus într-o capsulă MSOP de 10 pini.

Linear Technology
www.linear-tech.com