Han-Modular® HMC – Modularitatea satisface cerinţa pentru cicluri repetate de cuplare

by donpedro

de Christine Öhls, Product Manager,
HARTING Technology Group, Christine.Oehls@HARTING.com


Harting_EA0815_NewsÎn producţia modulară, care repre­zintă cerinţa cheie a Industriei 4.0, modulele sistemului sunt schimbate de mai multe ori în fiecare zi. Scopul este de a putea reseta sistemul și comuta oricând de la fabricarea unui produs la altul.
În cazuri extreme, aceasta ar putea fi și pentru a produce o mărime de lot de o bucată. Abilitatea de a înlocui modulele sistemului în mod rapid este crucială. Sunt necesare interfeţe pentru toate liniile vitale ale industriei: date, semnal și putere. Maşinile modulare au nevoie să comunice în mod frecvent cu sistemele lor de comandă și cu perifericele lor precum și de o sursă de alimentare cu energie puternică. În condiţii industriale aceasta înseamnă tehnologie de conexiune care este atât robustă cât și flexibilă și care trebuie să funcţioneze continuu în mod perfect – de asemenea după ce un modul a fost cuplat și decuplat de o mie de ori. Conectorii care asigură astfel de conexiuni trebuie să fie proiectaţi în mod ideal pentru a face economie de spaţiu și să combine funcţii diferite, transmiţând simultan semnale, date și putere.

DEZVOLTAREA PORTOFOLIULUI ALINIAT CU CERERE SPORITĂ

HARTING Technology Group a dezvoltat seria Han® HMC (High Mating Cycles – Cicluri de cuplare repetate) tocmai pentru a satisface aceste cerinţe. Aceasta conectează prize cu inserţii și conectate HMC în conformitate cu standardul consacrat și testat Han®. Creșterea strategică a portofoliului permite acum de asemenea module din seria bine con­sacrată Han-Modular® pentru integrare în priză pentru cicluri de cuplare repe­tate, care situează HARTING pe o poziţie care satisface cerinţele în creștere de producţie modulară, chiar în mod mult mai eficient. Mașinile care constau din piese controlabile în mod individual pot fi rapid adaptate la noi cerinţe, mulţumită inter­feţelor universale. În mod ideal conectorii trebuie să combine diferite funcţii într-un spaţiu compact.
Cu Han-Modular® HMC, HARTING Technology Group combină cerinţele cheie ale fabricaţiei flexibile – modularitatea și ciclurile repetate de cuplare.
Cu noul Han-Modular® Hinged Frame HMC este posibil acum să se integreze module în priza Han®

HMC, care a fost proiectată pentru peste 10.000 cicluri de cuplare. Diferenţa principală între cadrele articulate și noua versiune este contactul PE. Acesta are un strat de protecţie special și a fost atașat la cadru într-un mod deosebit.

MODULARITATE ÎNSEAMNĂ FLEXIBILITATE

Combinaţia Han-Modular® cu Han® HMC deschide o gamă largă de noi opţiuni pentru utilizatori.
De exemplu, este posibil pentru prima dată pentru un conector Han® HMC să includă mai multe tipuri de transmisii – date, semnale și putere – în același conector, care este în plus destul de robust pentru a rezista la 10.000 cicluri de cuplare. Există multe opţiuni pentru combinaţii diferite.

Utilizarea de conectori proiectaţi în mod special pentru cicluri de cuplare repetate reduce costul de funcţionare și mentenanţă în maşinile modulare, în timp ce timpii de setare și de nefuncţionare sunt de asemenea mai reduși. Interfeţele modulare și hibride cresc de asemenea flexibilitatea și fac economie de spaţiu.
Han-Modular® HMC este din acest motiv adecvată în mod ideal pentru utilizare ca interfaţă centrală în Industrie 4.0.

PE SCURT

•    Reduce costul de funcţionare și mentenanţă al maşinilor modulare
•    Economie de spaţiu prin combinarea diferitelor medii de transmisie într-un conector
•    Numeroase opţiuni pentru combinarea de date, semnal și putere


Contact:

Harting_EA0611_LOGOHARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21,
RO-550018 Sibiu

Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622

ro@HARTING.com
www.HARTING.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu