Geniu universal cu legături de familie

by donpedro

Figura 1: Observarea gamei de produse HARTING PushPull USB – soluţii termino-terminal – de la integrarea în dispozitive la cabluri de sistem.

Familia HARTING PushPull îşi continuă dezvoltarea cu noile interfeţe USB care extind gama de produse HARTING dezvoltând gama de aplicaţii pentru seria PushPull bazată pe conceptul de mufă funcţională.

Autor: Matthias Fritsche, Global Product Manager, Germany, HARTING Technology Group, Matthias.Fritsche@HARTING.com

Conectoarele HARTING PushPull au fost alegerea preferată de ani de zile atât pentru dezvoltatorii de dispozitive, cât şi pentru utilizatori. Motivele: conceptul de operare simplu, sigur şi intuitiv, stilul compact şi robust, cu o clasă de protecţie ridicată (IP 65/67), şi disponibilitatea de mufe funcţio­nale de date, de semnale şi de putere. Design-ul acestor mufe funcţionale în capacele şi carcasele de tip “PushPull” simplifică reglarea rapidă a sistemului conector “PushPull” pentru zonele în care aplicaţia şi cerinţele pieţei sunt în schimbare.
Acest concept de mufă funcţională se bucură de o dezvoltare continuă. Ultima etapă: integrarea mufelor USB pentru USB 2.0 Tipul A şi B şi chiar tipul A 3.0, HARTING pune accentul pe viabilitatea şi durabilitatea în viitor a sistemului “PushPull”.
Universal Serial Bus (pe scurt, USB) şi-a făcut intrarea pe piaţă cu succes pentru consumatori şi aplicaţii de birou. Combinaţia de transmitere a datelor şi alimentarea cu energie electrică într-o interfaţă hibrid este avantajul major pe care USB-ul îl are de oferit. Aceasta înseamnă că numeroase dispozitive au nevoie de o singură interfaţă. Mufele USB integrate în carcasele de tip “Push-pull” combină avantajele USB şi PushPull. USB poate fi folosit pentru aplicaţii industriale, fără restricţii. HARTING oferă în plus o gamă de produse universale dezvoltatorilor şi utilizatorilor de dispozitive, începând cu o priză PCB adaptată şi până la un cablu de sistem adecvat pentru uz industrial (Figura 1). Dezvoltatorii de produse de interfaţă USB “PushPull” au acordat o atenţie deosebită la integrarea în dispozitive simple. Utilizatorii vor aprecia compatibilitatea componentelor cu cerinţele lor particulare. Panourile directe PushPull USB gata de utilizat şi preasamblate sunt disponibile pentru utilizarea în dulapuri de comandă şi controlere, la fel ca cele din construcţia utilajului şi instalaţii (Figura 2).

Figura 2: Panourile directe PushPull USB pentru utilizarea la construcţia dulapurilor de comandă şi a utilajelor.

Acestea sunt disponibile ca şi cuplaje de acelaşi fel sau în versiuni cu cabluri de conexiune interne.
Panourile directe de alimentare sunt folosite pentru alimentarea interfe­ţelor interne USB ale controlerelor sau PC-urilor industriale în exterior pentru scopuri de service.
Dezvoltatorii folosesc componente individuale şi panouri directe de alimentare cu PCB-uri adaptoare pentru integrarea directă a dispozitivului. Panourile directe de alimentare cu PCB-uri adaptoare şi conexiuni interne la conectoarele PCB pot fi adaptate cerinţelor dezvoltatorului pentru respectivul proiect, de exemplu, prin alegerea unei panglici de date (Figura 3). Această formă de integrare a dispozitivului este preferată atunci când modelele de dispozitive deja existente pentru utilizarea în condiţii dificile sunt ambalate în carcase cu un nivel de protecţie ridicat – o soluţie rapidă şi economică pentru integrarea dispozitivului în serii mici şi soluţii personalizate. În cazul se­riilor mari, cea mai eficientă soluţie este de a integra interfeţele direct pe PCB-ul principal. În acest caz, clienţii au posibilitatea alegerii componentelor individuale, ca de exemplu prize USB, adaptoare de montare şi carcase montate pe perete. Pentru a poziţiona interfeţele pentru alimen­tarea cu energie electrică, RJ45 şi USB într-un rând, şi într-un mod compact şi vizual plăcut, pe PCB-ul clientului sunt amplasate prize USB cu adaptoare potrivite dimensiunilor de instalare ale RJ45 şi prize de putere.

Figura 3: Exemple de integrare în dispozitive pentru interfeţele HARTING PushPull USB.

Gama de produse este completată prin cabluri potrivite sistemului cu conectoare USB asamblate pe două laturi, cu o singură latură PushPull USB, şi cu capete de cablu deschise sau cu conectoare IP 20 pe cealaltă parte a cablului. Toate conectoarele sunt executate prin suprainjecţie robustă cu mase plastice.
Întreaga gamă de cabluri de sistem şi soluţii pentru integrarea dispozitivului este disponibilă pentru USB 2.0 tip A şi B şi USB 3.0 tip A. Conform specificaţiei USB, toate interfeţele PushPull USB sunt compatibile, astfel, cu cablurile actuale IP 20.
Drept rezultat, dispozitivele externe de control sau dispozitivele de stocare în masă cu cablu de conectare IP 20 pot fi introduse, de asemenea, în interfeţele compatibile USB în scopuri de service.

Traian Moga – Area Sales Manager
HARTING Romania SCS
Tel: 0369 102 671
traian.moga@HARTING.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu