Freescale extinde portofoliul de microcontrolere cu semnal mixat S12 MagniV cu o soluţie într-un singur chip de control al motorului

by donpedro

Noua familie S12ZVM este cel mai bine integrată soluţie de control a unui motor fără perii, în domeniul auto, disponibilă în prezent.
Freescale Semiconductor a anunţat noul microcontroler S12 MagniV16-bit MCU din familia S12ZVM de microcontrolere cu semnal mixat. S12ZVM este cea mai bine integrată soluţie de control al motorului auto fără perii de curent (BLDC), existentă pe piaţă astăzi şi va contribui la accelerarea trecerii de la motoare de curent continuu (CC) la motoare BLDC . Prin utilizarea soluției Freescale S12ZVM într-un singur cip de control al motorului, proiectanţii pot micșora dimensiunea, pot reduce zgomotul şi pot îmbunătăţi eficienţa energetică a aplicațiilor lor.
Familia Freescale S12ZVM combină patru elemente ale unui sistem – MCU, unitatea driver pentru MOSFET, regulator de tensiune și stratul fizic pentru rețea locală de interconectare (LIN), într-o soluţie cu un singur cip. Implementarea acestor patru funcţii necesită de obicei două până la patru cipuri. Prin integrare on-chip, Freescale Semiconductor este capabil să reducă amprenta fizică a un circuit imprimat cu până la 50 la sută, comparativ cu soluţii alternative discrete.

Inima noii familii S12ZVM este un nucleu consolidat S12Z ce rulează la 100 MHz şi oferă beneficii semnificative de design faţă de versiunile anterioare. Spaţiul de adresare a fost facut liniar (nu este necesară paginarea de memorie), simplificând dezvoltarea de software care să îi permită portarea în aplicaţii. De asemenea, instrucţiuni noi au fost introduse pentru a accelera operaţiunile matematice de fracţionare intens utilizate în tehnici sofisticate de control al motoarelor, cum ar fi domeniul de orientate / algoritmi de control vectorial. Alte îmbunătăţiri incrementale, cum ar fi reducerile de dimensiuni ale codului de instrucțiune, au fost posibile printr-o colaborare strânsă cu firma Cosmic Software, un partener cheie al instrumentelor de dezvoltare. Biblioteci de software vor completa în continuare oferta prin scurtarea timpului de învățare, cu componente software dedicate și software optimizat de control al unui motor.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu