Firma National Instruments a anunţat lansarea celor mai rapide controlere 3U de înaltă performanţă de pe piaţa PXI/ CompactPCImpactPCI

by donpedro

PXI combină sistemul CompactPCI cu sistemele de operare Windows 9x/NT/200 şi cu declanşare integrată pentru a vă permite să cheltuiţi mai puţin, să faceţi mai multe, şi să terminaţi primul cursa. Folosind platforma PXI; aplicaţiile de măsurători şi automatizări vă costă mai puţin, deoarece puteţi profita de hardware-ul pus la punct pentru PC-urile de birou şi de software-ul pentru Windows, cu care toată lumea este obişnuită. Sistemul PXI se livrează într-un şasiu CompactPCI robust şi modular, care îl face să fie alegerea optimă pentru sistemele industriale care necesită o fiabilitate mai bună şi performanţe mai ridicate decât PC-urile de birou obişnuite. Instrumentaţia modulară PXI simplifică şi accelerează punerea la punct a aplicaţiilor complexe, folosind capacităţile inerente de trigger-are şi sincronizare şi cele mai bune unelte de integrare software de care dispune industria de automatizări.
Încă din 1988, National fabrica o gamă largă de plăci de achiziţie pentru PXI – CompactPCI, cu performanţe deosebite, pentru teste, măsurători, achiziţie de date şi automatizări industriale. Însă controlerele sale pentru acest sistem erau echipate cu procesoare mai vechi, doar Pentium la 300MHz! Acum au fost actualizate controlerele de sistem PXI, ca să ţină pasul cu evoluţia microprocesoarelor actuale.
Noua serie NI 8171 se bazează pe procesoarele Pentium III şi Celeron, şi sunt disponibile la preţul “scăzut” de numai 1,795USD. Controlerul include într-un singur modul un set amplu de periferice standard şi extinse, cum ar fi unităţi de harddisk, de dischetă, reţea Ethernet şi GPIB. Astfel cablarea este mai uşoară şi nu mai pierdeţi timpul făcând legături între modulele PXI separate. În plus, controlerul oferă caracteristicile de instrumentaţie de care este nevoie, precum o legătură SMB externă şi circuite interne pentru a ruta semnalele de temporizare şi de sincronizare către sau de la magistrala internă PXI Trigger Bus.
Inginerii şi cercetătorii pot folosi controlerele din seria NI 8171 pentru aplicaţii ce acoperă un spectru larg, de la sisteme de automatizări de înaltă performanţă la sisteme embedded cu preţ scăzut. Structura modulară şi construcţia robustă, special destinată aplicaţiilor industriale, face controlerele NI 8171 ideale pentru utilizarea în medii cu condiţii dure, unde pot îndeplini diferite funcţii, ce includ sisteme de testare funcţională, supravegherea şi controlul maşinilor-unelte, şi desigur achiziţia de date.
Seria se compune din trei tipuri de controlere:
NI – cel mai performant controler embedded, cu înălţimea de 3U, echipat cu procesor Pentium III la frecvenţa de 1,26 Hz, prevăzut cu 512 octeţi de cache de transfer avansat pe cip;
NI 8175 – controler embedded de performanţe ridicate, înălţimea 3U, cu procesor Pentium III la 866 MHz;
NI 8174 – controler embedded de preţ scăzut, înălţimea 3U, cu procesor Celeron la 566 MHz.
Aceste controlere se integrează fără probleme cu aplicaţiile existente, cum ar fi pachetele software LabVIEW şi Measurement Studio de la National Instruments, precum şi cu software-ul de administrare a măsurătorilor (TestStand).
National Instruments oferă pentru controlerele de înaltă performanţă suport pe tot globul, cu sistemul de operare Windows 2000.

www.national.com

S-ar putea să vă placă și