Farnell susține misiunea Fundației educaționale Micro:bit care urmărește să faciliteze educația digitală pentru copii

by gabi

Farnell își anunță cu mândrie sprijinul în calitate de distribuitor al noii campanii BBC micro:bit – the next gen. În calitate de partener de producție al Fundației educaționale Micro:bit, compania Farnell este dedicată promovării educației digitale și cultivării unei culturi a inovației în rândul elevilor din Marea Britanie.

BBC micro:bit – the next gen este un parteneriat între BBC Education, Micro:bit Educational Foundation și Nominet. În cadrul acestei campanii, aproape 700 de mii de dispozitive BBC micro:bit vor fi oferite gratuit școlilor primare din Marea Britanie.

Pe măsură ce copiii revin în sălile de clasă, școlile primare din Marea Britanie sunt încurajate să solicite un set gratuit de 30 de module BBC micro: bit accesând https://www.bbc.co.uk/teach/microbit. Profesorii și elevii din învățământul primar pot, de asemenea, să înceapă noul an școlar cu o suită de resurse educaționale gratuite, inclusiv o serie de activități de clasă inspirate pentru a-i face pe copii să programeze cu ajutorul noilor dispozitive BBC micro:bit.

De la campania inițială a BBC din 2015, care a marcat începutul parteneriatului dintre Micro:bit Educational Foundation și Farnell, peste 60 de țări au beneficiat de învățarea cu dispozitivele micro:bit. Se estimează că 39 de milioane de tineri au putut învăța folosind această tehnologie, Farnell distribuind un milion de unități micro:bit numai în Marea Britanie. Acest parteneriat urmărește să capaciteze următoarea generație de creatori și utilizatori de tehnologie la nivel global, constituind un exemplu de urmat pentru alte țări.

Farnell oferă, de asemenea, o serie de resurse pentru a ajuta educatorii și părinții care sprijină copiii în domeniul STEM. Academia STEM a comunității element14 oferă foarte mult conținut și sprijin pentru cei care doresc să se inițieze în utilizarea tehnologiei micro:bit. Acest hub online dedicat a fost creat pentru persoanele care doresc să exploreze concepte de învățare și experimente de proiectare realizate în clasă în cadrul domeniului electronic și digital. Seria “The Learning Circuit” a Comunității element14 cuprinde o serie de videoclipuri instructive care prezintă diferite modalități de învățare și explorare cu micro:bit. Aceste videoclipuri scurte îi învață pe utilizatori cum să aplice micro:bit în proiectele lor și oferă instrucțiuni și sfaturi pentru a da viață proiectelor.

Micro:bit face parte dintr-o mișcare globală de creare a unor medii distractive și interactive pentru ca tinerii să învețe despre programare și electronică. Pentru a afla mai multe despre micro:bit și despre modul în care acesta poate fi utilizat în școli, vizitați https://microbit.org/get-started/what-is-the-microbit/.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu