Farnell lansează o campanie la nivel global pentru salvarea albinelor

Farnell se asociază cu organizații din întreaga lume pentru a sprijini apicultorii și programele apicole prin adoptarea a trei milioane de albine în următoarele 12 luni

by gabi

Farnell a lansat o nouă campanie menită să salveze albinele la nivel global, recunoscând rolul critic pe care aceste insecte îl joacă în menținerea biodiversității și în polenizarea plantelor care asigură reproducția plantelor.

În parteneriat cu organizații din întreaga lume, programul care se va desfășura pe parcursul unui an va sprijini trei astfel de organizații:

  • The World Bee Project – Pe lângă protejarea albinelor indigene din Marea Britanie, Farnell va da posibilitatea femeilor tribale din India să învețe apicultura și să valorifice aceste abilități pentru a-și câștiga existența folosind practici durabile.
  • Planet Bee – În SUA, Farnell va lansa o subvenție Bee Heroes pentru a sprijini apicultorii selectați, persoanele și organizațiile care se străduiesc să îmbunătățească mediul înconjurător și să sprijine comunitățile, concentrându-se pe domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) și pe creșterea diversității în domeniul agriculturii și al tehnologiei.
  • 3Bee – Prin adoptarea a șase stupi de albine în Europa, Farnell va demonstra modul în care tehnologia ajută la îmbunătățirea condițiilor din stupină, deoarece aplicația 3Bee monitorizează parametri precum umiditatea, temperatura și alte condiții cheie.

Pe lângă aceste parteneriate, Farnell s-a angajat, de asemenea, să adopte o albină de fiecare dată când se plasează o comandă de oriunde din lume, deoarece compania își propune să își îndeplinească misiunea de a adopta trei milioane de albine în întreaga lume în următoarele 12 luni.

Albinele sunt polenizatori, iar polenizatorii se află în centrul relațiilor care leagă lumea naturală de cea umană” a declarat Sabiha Malik, Founder, The World Bee Project CIC. ”Fără polenizatori, nu am avea plante cu flori și, prin urmare, nu am avea culturi alimentare nutritive cu care să ne hrănim; fără plante, nu am avea aer curat pe care să îl respirăm și nu am avea un sol sănătos pentru ca agricultura să prospere. Și asta nu e tot. Biodiversitatea ar scădea dramatic, iar mediile noastre naturale ar fi degradate dincolo de orice limită. Viața, așa cum o știm, ar lua sfârșit. Am fondat The World Bee Project pentru că trebuie să ne unim cu toții și să protejăm albinele pentru a proteja viața însăși.”

“Credem că este responsabilitatea noastră să acționăm și să contribuim la susținerea albinelor, care joacă un rol atât de vital în ecosistemul nostru și în aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, una din trei linguri de alimente consumate la nivel global provenind ca urmare a polenizării albinelor” a afirmat Gosia Szemel, Farnell Global Director for Brand. “Prin susținerea cauzei Farnell, clienții din întreaga lume vor contribui la conservarea celor mai mici colaboratoare zburătoare din lume, iar fiecare comandă plasată reprezintă un angajament de susținere a vieții unei albine.”

În 2022, Farnell a încheiat un parteneriat cu organizația caritabilă NearBees pentru a sponsoriza cinci stupi de albine din Germania, care adăpostesc peste 250.000 de albine. În plus, Farnell a lansat concursul de proiectare ‘Save the Bees’ împreună cu comunitatea element14, care a încurajat inginerii să salveze albinele folosind hardware și tehnologie.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://uk.farnell.com/save-the-bees

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și