Farnell extinde gama de SBC-uri și kituri de instrumente electronice de la DFRobot

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice și-a îmbunătățit gama de top de computere pe o singură placă (SBC), accesorii și seturi de instrumente electronice cu o serie de noi completări de la DFRobot, care permit inginerilor proiectanți să dezvolte cu ușurință aplicații IoT (Internet of Things) de înaltă performanță.

DFRobot este un producător important de robotică și de hardware open-source cu care se pot construi elementele de bază pentru o mare varietate de proiecte electronice, ajutând inventatorii să simplifice procesul de proiectare și să accelereze timpul de lansare pe piață. Setul de instrumente Gravity Series de la DFRobot le permite utilizatorilor să îmbunătățească proiectele Ardunio și micro:bit cu o selecție de senzori puternici. Pentru proiectanții mai avansați, gama largă de plăci și accesorii LattePanda este ideală pentru aplicații de calcul la marginea rețelei (edge computing), vending, semnalizare publicitară digitală și automatizări industriale.

Farnell deține, acum, în stocuri peste 140 de produse de la DFRobot, inclusiv:

  • Gravity Series: un set de instrumente electronice de înaltă calitate, open-source, modulare, de tip plug-and-play, care nu necesită lipire și sunt protejate împotriva conectării incorecte. Acesta dispune de shield-uri de expansiune puternice și de peste 250 de module funcționale compatibile cu Ardunio și micro:bit. Modulele includ senzorul de umiditate Ardunio, senzorul pH Ardunio de testare a calității apei pentru aplicații industriale de analiză a apei, senzori infraroșii pentru corpul uman care pot măsura ritmul cardiac, UV, senzori de mișcare și multe altele. Sunt incluse tutoriale detaliate, inclusiv imagini de interconectare, pași de operare, exemple de coduri și scheme.
  • LattePanda: SBC-ul de înaltă performanță, cu consum redus de putere și de dimensiuni reduse este acum disponibil cu o gamă extinsă de plăci și accesorii, inclusiv display-uri tactile, cabluri, ventilatoare de răcire și carcase, permițând utilizatorilor să maximizeze potențialul proiectelor lor. Această placă de dezvoltare puternică poate accelera ritmul de producție pentru proiectanții și integratorii de sisteme care construiesc soluții IoT. Plăcile LattePanda vin preinstalate cu Windows 10 sau pot fi operate sub Linux și includ un coprocesor integrat compatibil Ardunio, care poate controla și detecta lumea fizică. O ediție profesională cu Windows 10 Enterprise LTSB este disponibilă pentru a susține proiecte mai complexe.

Lee Turner, Directorul Global al diviziei de Semiconductoare și SBC-uri la Farnell, a declarat: “Adoptarea din ce în ce mai frecventă a tehnologiei IoT și a dispozitivelor aferente determină utilizarea SBC-urilor în proiectarea electronică. Aceste sisteme permit integrarea ușoară a componentelor IoT și sunt considerate printre cele mai importante componente ale hardware-ului IoT. DFRobot oferă compatibilitate și integrare de neegalat cu multe dintre cele mai importante SBC-uri din lume. Inginerii și producătorii profesioniști care au crescut folosind aceste mărci pot acum să maximizeze potențialul proiectelor lor cu ajutorul gamei complete de seturi de instrumente, senzori, platforme robotice, module și accesorii DFRobot. Disponibilitatea globală și suportul cuprinzător al Farnell pentru întreaga gamă de plăci LattePanda oferă clienților noștri încredere atunci când achiziționează componente pentru dezvoltarea de noi produse.”

DFRobot este unul dintre principalii adepți ai mișcării “maker” și printre primii care au adoptat hardware-ul open-source ce poate fi ușor de integrat într-o serie de aplicații profesionale.

În calitate de distribuitor global, Farnell poate oferi clienților acces rapid la produse ușor de utilizat pentru proiectarea sistemelor, grație unei game care completează platformele și seturile de instrumente SBC de bază pentru educație și utilizare profesională. Clienții DFRobot pot beneficia, de asemenea, de asistență tehnică 24/5, alături de acces gratuit la resurse online valoroase pe site-ul Farnell și la comunitatea de ingineri și creatori, element14.

Gama de produse DFRobot este disponibilă la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu