Farnell extinde acordul de distribuție globală cu ams OSRAM pentru a sprijini inginerii proiectanți

Farnell și ams OSRAM și-au consolidat parteneriatul global pentru a aduce pe piață o gamă largă de noi tehnologii și soluții optice selectate pentru domeniile auto, de consum, industrial și de sănătate.

by gabi

Farnell și-a consolidat acordul de distribuție cu ams OSRAM, lider mondial în domeniul soluțiilor optice, extinzând semnificativ portofoliul global de LED-uri, emițătoare în infraroșu, fotodiode și senzori.

Inginerii proiectanți vor beneficia de portofoliul larg de soluții optice complete al ams OSRAM, prin adăugarea de noi senzori de proximitate, de temperatură și de monitorizare a semnelor vitale, precum și de o gamă completă de LED-uri, fotodiode și emițătoare în infraroșu. Gama extinsă de la ams OSRAM consolidează poziția Farnell ca sursă unică, pentru a oferi soluții optice de ultimă generație pentru segmentele de piață din domeniul auto, de consum, industrial și al sănătății.

Simon Meadmore, Vicepreședinte al departamentului de Management al produselor și furnizorilor de la Farnell, declară: “Ne-am angajat să sprijinim partenerii noștri furnizori la nivel global pentru a lansa noi produse și pentru a îmbunătăți portofoliul existent, pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri. Angajamentul ams OSRAM față de inovație este susținut de o linie robustă de produse care permite inginerilor proiectanți să creeze soluții foarte compacte, precise și eficiente, cu consum redus de putere, care pot fi utilizate în diferite industrii pentru a satisface cererea de pe piață.”

Pierre Laboisse, Vicepreședinte Executiv, Vânzări Globale și Marketing la ams OSRAM, declară: “Suntem foarte încântați să ne extindem acordul de distribuție cu Farnell și așteptăm cu nerăbdare un parteneriat de succes pe termen lung. Cu produsele noastre de ultimă generație disponibile la nivel global, putem oferi soluții optice complete pentru aplicații de detecție, vizualizare și iluminare dintr-o singură sursă. Portofoliul complementar al Farnell oferă cea mai bună valoare pentru clienții noștri din sectoarele auto, de consum, industrial și de sănătate.”

Gama îmbunătățită de soluții de la ams OSRAM, disponibilă acum pentru livrare rapidă de la Farnell, include:

  • Senzorii de temperatură din seria AS621X oferă cea mai bună combinație de precizie și consum de putere ultra-redus din industrie, într-o capsulă compactă de tip WLP (Wafer Level Package). Este potrivită pentru o gamă largă de dispozitive electronice de consum și dispozitive purtabile, sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) și sisteme de monitorizare legate de sănătate. Seria este formată din trei modele, respectiv AS6212, AS6214 și AS6218, care oferă măsurători de înaltă precizie ale temperaturii și un consum de putere ultra-redus pentru a satisface cerințele exigente ale aplicațiilor. Dimensiunea compactă a fiecărui senzor asigură ușurința integrării și poate cuprinde până la opt adrese I²C diferite, ceea ce permite utilizarea a opt dispozitive AS6221T pe o singură magistrală, fără a fi necesară calibrarea sau liniarizarea.
  • Senzorul de lumină, culoare și proximitate TMD3725 oferă un consum redus de energie cu o flexibilitate superioară de proiectare pentru funcționarea în camere întunecate sau în plină lumină solară. Caracteristicile cheie includ măsurarea avansată a proximității, detectarea culorilor (RGBC+IR) și detectarea digitală a luminii ambientale. Senzorul compensează, totodată, reflectarea energiei IR nedorite precum și curentul nedorit al fotodiodei de lumină ambientală. Modulul compact încorporează un LED IR și un driver LED calibrat din fabrică cu filtre RGB + IR, sensibilitate ridicată până la niveluri mLux, o gamă dinamică de 1M:1 și o tehnologie de procesare de 0,18µm cu I²C la 1,8V. Kitul de evaluare MD3725-EVM pentru senzorul TMD3725 oferă tot ceea ce este necesar pentru evaluarea senzorului.
  • Senzorul foto TMD27553M pentru lumină ambientală/foto-senzor de proximitate este optimizat pentru telefoanele mobile cu margini înguste, dar oferă flexibilitate în materie de design industrial, cu detectarea precisă a luminii ambientale, o detecție mai bună a proximității și un consum redus de putere. Funcția unică de detecție a proximității include recunoașterea obiectelor utilizând detectarea de către fotodiodă a energiei IR reflectate (provenită de la dispozitivul VCSEL (Vertical-cavity surface-emitting laser) integrat). Evenimentele de detectare și eliberare sunt comandate de întreruperi și apar atunci când rezultatul proximității depășește pragul superior și/sau inferior. Motorul de proximitate dispune de un reglaj de offset pe o gamă largă pentru a compensa reflectarea energiei IR nedorite la nivelul senzorului. În plus, substracția automată a luminii ambientale cu fotodiode ALS și IR dispune de convertoare de date dedicate care au capacitatea de a produce date pe 16-biți. Modulul extrem de îngust de 1,1 mm încorporează un VCSEL IR și un driver VCSEL calibrat din fabrică.
  • Senzorul AS7056 Biosignal Analogue Frontend (AFE) reprezintă următoarea generație de senzori de semne vitale care permite utilizatorilor să detecteze biosemnale precum fotopletismograma (PPG) și timpul de tranzit al pulsului (PTT), precum și măsurători de proximitate. AS7056 este un front-end analogic optimizat din punct de vedere al dimensiunilor și performanțelor pentru a susține aplicațiile cu spațiu limitat, cum ar fi monitorizarea semnelor vitale în ureche, dispozitivele auditive, platforme cu senzori optici, benzi de fitness, ceasuri inteligente, plasturi inteligenți și monitoare de ritm cardiac. Măsurătorile optice ale tensiunii arteriale și SpO2 sunt activate de cele două intrări independente ale fotodiodei AS7056. De asemenea, AS7056 include două LED-uri și o ieșire de driver VCSEL și eșantionează până la trei intrări de fotodiode.

Clienții pot cumpăra acum întreaga gamă de soluții optice ams OSRAM cu livrare rapidă de la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell element14 | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu