Farnell comercializează cel mai recent cip pentru managementul energiei de la Nordic Semiconductor

by donpedro

Farnell, o companie Avnet și distribuitor global de componente, produse și soluții electronice, dispune acum de cel mai recent cip pentru managementul energiei de la Nordic Semiconductor, nPM1100. Noul circuit integrat de gestionare a puterii (PMIC) oferă un raport eficiență/dimensiuni mai mare decât orice altă soluție PMIC disponibilă pe piață și o utilizare a suprafeței plăcii de circuit imprimat (PCB) de numai 23 mm². PMIC-ul cu factor de formă foarte mic este soluția ideală pentru aplicațiile cu spațiu limitat, inclusiv pentru încărcarea bateriilor și furnizarea de energie în produse wireless portabile și purtabile avansate, precum și în dispozitive medicale conectate.

Proiectanții de produse wireless de mici dimensiuni se străduiesc să mărească durata de viață a bateriei și să adauge funcționalitate fără a mări factorul de formă. Adăugarea unei capacități suplimentare a bateriei implică o penalizare în ceea ce privește volumul fizic, ceea ce face ca singura modalitate de a obține îmbunătățiri ale duratei de viață a bateriei și ale funcționalității să fie creșterea eficienței energetice. Noul PMIC nPM1100 de la Nordic Semiconductor reușește acest lucru prin combinarea unui factor de formă mic cu o înaltă integrare și o conversie eficientă a puterii, permițând proiectanților să obțină o durată de viață mai lungă a bateriei sau o capacitate de alimentare mai mare fără a crește dimensiunea fizică a componentelor electronice.

nPM1100 este un PMIC dedicat care dispune de un regulator buck configurabil dual-mode foarte eficient și de un încărcător de baterie. Acesta este proiectat ca o componentă complementară pentru seriile nRF52® și nRF53® de sisteme pe cip (SoC) de la Nordic Semiconductor, care permit furnizarea fiabilă a puterii și o funcționare stabilă, maximizând în același timp durata de viață a bateriei prin eficiență ridicată și curenți de repaus scăzuți. Dispozitivul nPM1100 poate fi, de asemenea, utilizat ca dispozitiv PMIC generic.

Principalele beneficii oferite de noul PMIC nPM1100, disponibil acum pentru livrare rapidă de la Farnell, includ:

  • Încărcare și alimentare a bateriei prin USB combinate cu o implementare compactă pe PCB, incluzând componente pasive și oferind o eficiență de conversie a puterii de până la 92%.
  • Încărcătorul de baterie integrat este proiectat să încarce bateriile litiu-ion și litiu-polimer la o tensiune de terminare a încărcării selectabilă la 4,1 sau 4,2V, suportând chimii de celule cu o tensiune nominală de 3,6 și, respectiv, 3,7V.
  • Selectare automată a trei moduri de încărcare: încărcare continuă automată, curent constant și tensiune constantă.
  • Compatibilitate care permite încărcarea bateriilor prin USB cu detectarea automată a portului.
  • Configurare 100% prin pin, fără a fi nevoie de software.
  • Prelungește durata de viață a bateriei oricărei aplicații bazate pe SoC din seria nRF52® sau nRF53® care utilizează o baterie reîncărcabilă.
  • Oferă curent suficient atât pentru SoC, cât și pentru orice circuit suplimentar.

Simon Meadmore, Vicepreședinte al departamentului de gestionare a produselor și furnizorilor la Farnell, declară: “Suntem încântați să vedem că Nordic Semiconductor revoluționează piața PMIC-urilor cu un astfel de produs care schimbă regulile jocului. Nevoia de dispozitive wireless purtabile profesionale inovatoare și compacte și de aplicații conectate pentru uz medical crește exponențial. Dispozitivele medicale conectate pentru utilizare în spitale sau la domiciliul pacienților oferă multe oportunități noi. Acest nou PMIC oferă proiectanților o nouă armă pentru creșterea livrării de energie și a eficienței într-o capsulă economică, cu factor de formă ultra-redus.”

Nordic Semiconductor joacă un rol cheie în realizarea viitorului wireless și se angajează cu pasiune în tehnologia wireless cu consum ultra-redus de putere. Nordic Semiconductor a fost înființată în 1983 și are peste 1300 de angajați în întreaga lume. Compania norvegiană este specializată în tehnologia de comunicații wireless care alimentează dispozitive de tip IoT (Internet of Things). Nordic Semiconductor este lider de piață cu soluții Bluetooth Low Energy premiate, care deschid calea unor noi aplicații wireless cu consum ultra-redus de putere.

Farnell oferă o gamă extinsă de produse din portofoliul său cuprinzător de semiconductori pentru a sprijini inginerii proiectanți. Clienții au, de asemenea, acces gratuit la resurse online, fișe tehnice, note de aplicații, videoclipuri, seminarii web și asistență tehnică 24/5.

Noul PMIC nPM1100 de la Nordic Semiconductor este disponibil pentru livrare rapidă de la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu