Explorați modul în care cele mai recente inovații RF și de microunde pot accelera următorul proiect wireless la standul Murata de la expoziția “European Microwave Week”

by gabi

Pentru prima dată, Murata își va expune produsele la evenimentul European Microwave Week (EuMW) 2023 din Berlin. Acest eveniment captivant va oferi o acoperire în profunzime a tot ceea ce este legat de microunde și RF, permițând participanților să se apropie de tehnologia de ultimă oră și să exploreze viitorul peisaj al comunicațiilor fără fir. EuMW se desfășoară între 17 și 22 septembrie, iar Murata va fi prezentă pe toată durata expoziției la standul 579C.

Sloganul celei de-a 26-a ediții a expoziției “European Microwave Week” este “Waves Beyond Walls” (unde dincolo de ziduri), expoziția explorând modul în care știința poate contribui la demolarea zidurilor și importanța schimburilor internaționale. În conformitate cu această temă potrivită (având în vedere orașul gazdă), Murata va expune o mare varietate de soluții menite să depășească multe dintre barierele cu care se confruntă în prezent inginerii. Se va examina modul în care inovația tehnologică poate contribui la implementarea noilor aplicații de comunicații, celulare, Machine-to-Machine (M2M), stații de bază, Wi-Fi și IoT, precum și a aplicațiilor RF tradiționale, cum ar fi testarea și măsurarea și banda largă prin cablu.

Componentele pasive reprezintă o parte esențială a expertizei Murata încă de la înființarea sa, cu peste 70 de ani în urmă. La EuMW 2023, va fi expusă cea mai recentă tehnologie de filtre LC de tip LTCC (Low Temperature Co-Fired Ceramic). Având în vedere creșterea continuă a comunicațiilor wireless și problema asociată a creșterii interferențelor, filtrarea fiabilă a frecvențelor nedorite este vitală pentru orice dispozitiv modern activat wireless. Pentru a contribui la depășirea acestei provocări, Murata produce două game de filtre LC în capsule LTCC dedicate – una pentru circuitele Bluetooth/Wi-Fi/ZigBee și alta pentru celulare. Ambele linii de produse dispun de frecvențe de operare adaptate pentru aplicațiile respective, cu diverse variante de filtre trece-bandă, trece-jos și trece-sus.

O altă inovație expusă este produsul de pionierat LCP (Liquid Crystal Polymer) multistrat. Acest suport de rășină multistrat poate fi tăiat cu laser și îndoit în forma dorită – permițând realizarea unor modele fizice complexe care vă permit să cablați liber circuite în trei dimensiuni. Cu caracteristici superioare de înaltă frecvență și un factor de formă cu profil redus, care permite proiectarea circuitelor în aproape orice formă, Murata consideră că acest substrat “asemănător cu origami” (n.red.: Origami (hârtie pliată în limba japoneză) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte. sursă: Wikipedia) va ajuta la crearea de noi modele, imposibil de realizat până acum. EuMW reprezintă o șansă de a vedea pe viu această tehnologie interesantă, permițându-vă să explorați posibilele aplicații împreună cu echipa specializată a companiei Murata.

Murata va prezenta, de asemenea, gama sa de componente SAW (Surface Acustic Wave – unde acustice de suprafață), care include filtre, duplexoare, diplexoare, rezonatoare și dispozitive pentru controlul frecvenței. Acest portofoliu oferă inginerilor RF o selecție incredibil de largă de componente bazate pe SAW, toate de la un singur producător global de încredere. Linia SAW de la Murata se caracterizează prin dimensiuni și performanțe de top la nivel industrial, precum și printr-o producție ultramodernă, potrivită pentru piețele de telefonie mobilă de mare volum și de înaltă performanță. Domeniile de frecvență sunt cuprinse între 40 MHz și 2,7 GHz, inclusiv benzile specifice de telefonie celulară, ISM, GPS și GNSS. Departe de componentele pasive, pSemi (divizia de semiconductori a companiei Murata) se mândrește cu o gamă largă de switch-uri RF, atenuatoare, mixere și module LNA, iar la expoziție va prezenta produse de formare a fasciculului FR2 bazate pe nucleele pSemi.

În sfârșit, participanții pot explora gama de conectori switch pentru RF și microunde de la Murata. Proiectați pentru a permite testarea fiabilă a circuitelor RF și de microunde, acești conectori sunt potriviți pentru o gamă largă de aplicații pentru echipamente radio celulare, WiMax/UWB, Bluetooth/ZigBee, GPS și de măsurare a microundei. Portofoliul larg de produse dispune de o varietate de dimensiuni și specificații, ceea ce le face ideale pentru implementarea atât în componente electronice mai mari, cât și în telefoane inteligente sau dispozitive purtabile.

EuMW are loc în luna septembrie, în locația dedicată evenimentelor HUB27 din Berlin, unde vă așteptăm cu plăcere. Pentru informații suplimentare și bilete de intrare, vizitați: https://www.eumweek.com/

Murata

S-ar putea să vă placă și