Envision Energy folosește tehnologia senzorilor MEMS de la Analog Devices pentru a construi turbine eoliene mai inteligente și mai sigure

by gabi

Analog Devices, Inc. a anunțat că Envision Energy, filiala Envision Group care oferă tehnologie ecologică de vârf la nivel mondial, adoptă tehnologia de senzori MEMS de la ADI pentru noua generație de turbine eoliene inteligente ale companiei. Printre obiectivele inițiale ale colaborării se numără posibilitatea de a atinge noi niveluri de siguranță a turbinelor eoliene prin monitorizarea îmbunătățită în timp real a vibrațiilor, a înclinării și a altor informații care pot fi utilizate pentru a asigura o funcționare și o proiectare mai sigură a turbinelor eoliene. Valorificarea noilor capabilități oferite de senzorii MEMS avansați adaugă inteligență la periferie (edge) pentru monitorizarea în timp real, avansând și mai mult revoluția energiei verzi.

Fiind una dintre cele mai mature surse de energie regenerabilă, energia eoliană a înregistrat o creștere rapidă în China în ultimii ani. Potrivit Administrației Naționale a Energiei din China, până la sfârșitul anului 2022, capacitatea cumulată instalată de energie eoliană din China a ajuns la aproximativ 370 de milioane de kilowați, ocupând primul loc în lume. Odată cu extinderea treptată a energiei eoliene, componentele turbinelor eoliene trec printr-o iterație rapidă. Stâlpii mai înalți, palele mai lungi și camerele motoarelor mai grele aduc mari provocări pentru funcționarea sigură și fiabilă a sistemelor de energie eoliană.

Printre provocări, nacela din vârful turnului este una dintre componentele cheie ale eolienelor care necesită monitorizare pentru a asigura siguranța și fiabilitatea turbinelor eoliene. Pentru a promova siguranța, precum și pentru a contribui la prevenirea prăbușirii nacelei și a altor accidente extreme, Envision Energy își unește forțele cu ADI pentru a introduce tehnologia de întreținere predictivă în controlul de bază al turbinelor eoliene inteligente. Acest lucru se realizează prin implementarea unității de măsurare inerțială de precizie (IMU) a ADI și a accelerometrelor cu zgomot și drift reduse, pe diferite poziții ale nacelei pentru a monitoriza în timp real stările cheie ale acesteia. Informațiile colectate prin monitorizarea stării nacelei sunt utilizate pentru a documenta măsurile de prevenire a pericolelor.

Analog Devices

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu