Dx35 – măsurarea distanţei nu a fost niciodată mai simplă

by donpedro

Familia versatilă de senzori Dx35 se remarcă prin designul compact, performanţă şi fiabi­litate. Tehnologia HDDM asigură măsurări stabile şi precise în orice moment de timp. În plus, carcasa iese în evidenţă prin dimensiunile reduse, zonele de nondetecţie fiind reduse la minim. Toate aceste caracteristici, pe lângă multe altele, fac din Dx35 alegerea de top pentru aplicaţii unde spaţiul de instalare este redus şi unde este nevoie de măsurări de distanţe de maxim 35m.

Caracteristici excepţionale pentru un senzor de distanţă

Familia Dx35 de senzori de distanţă ce se bazează pe tehnologia de măsurare denumită HDDM, combină fiabilitatea maximă, posibilităţile de măsurare, flexibilitatea şi raportul perfect între preţ şi performanţă într-o carcasă foarte compactă.

În funcţie de aplicaţie, sunt disponibili senzori pentru măsurarea distanţelor până la obiecte naturale (seriile DT35 şi DS35) sau până la benzi reflectorizante speciale (DL35 şi DR35). Aceste subcategorii de senzori vin de asemenea şi cu diferite interfeţe disponibile. În plus faţă de funcţia IO-Link, prezentă în cazul tuturor variantelor, familia de senzori oferă de asemenea senzori cu ieşiri analogice şi digitale (DT şi DL) sau de două ieşiri digitale (DS şi DR). La selectarea senzorilor de distanţă trebuie ţinut seama de caracteristicile aplicaţiei, făcându-se deosebire între tipul luminii emise: lumină infraroşie sau lumină roşie în clase laser 1 sau 2.

Dintre caracteristicile principale, amintim:
• Tehnologie HDDM pentru imunitate crescută la lumina ambientală
• Senzori cu ieşiri analogice şi digitale, sau doar ieşiri digitale
• Raze laser clasa 1 sau clasa 2
• Repetabilitate: 0,5mm până la 5mm
• Carcasă de dimensiuni reduse
• Conectivitate IO-Link

Beneficiile utilizatorului:
• Măsurarea precisă şi fiabilă a distanţei se face independent de culoarea obiectelor, economisindu-se timp şi îmbunătăţindu-se calitatea proceselor industriale
• Dimensiunile reduse şi zonele reduse de non-detecţie permit instalarea senzorilor în spaţii înguste
• Soluţie optimă de măsurare a distanţei mulţumită setărilor flexibile în ceea ce priveşte rata de măsurare, domeniul şi repetabilitatea
• Flexibilitate în ceea ce priveşte interfeţele disponibile: 4…20mA, 0…10V, ieşire PNP, ieşire NPN, IO-Link, totul pentru integrarea simplă în aplicaţiile industriale
• Alinierea uşoară şi performanţele optime recomandă seria Dx35 pentru orice aplicaţie
• IO-Link oferă controlul complet al proceselor, de la instalare şi până la service

Timpul de răspuns al senzorilor Dx35 poate fi ajustat pentru a face faţă şi celor mai rapide procese industriale.

Alţi senzori optici de pe piaţă sunt influenţaţi de către lumina ambientală. Tehnologia de măsurare time-of-flight determină măsurări precise în cazul Dx35.

Beneficiaţi de măsurări exacte şi rapide chiar şi pentru obiecte ale căror fundaluri sunt puternic reflectorizante.

Impulsurile optice codate emise de către senzorii Dx35 permit utilizarea simultană a mai multor senzori în spaţii restrânse, fără influenţă optică reciprocă.

Tehnologia HDDM asigură măsurători de distanţă precise pe întreg spectrul cromatic existent.

Senzorii Dx35 detec­tează şi măsoară obiecte întunecate sau extrem de lucioase, precum şi obiecte înclinate la unghiuri extreme, lucru imposibil cu alţi senzori de distanţă de pe piaţă.

Reduceţi costurile de instalare cu ajutorul butonului dedicat de învăţare (teach), amplasat pe panoul de control.

Semnalul extern de teach poate fi folosit în configurarea de la distanţă în cazul în care nu se poate accesa senzorul în spaţiul de instalare.

Cu IO-Link o ieşire se transformă într-o interfaţă de comunicare, pentru mentenanţă şi diagnoză facile.

Soluţii simple pentru aplicaţii complexe

Seria Dx35 de senzori de distanţă asigură trei funcţii diferite de comutare pentru a îndeplini cerinţele oricărei aplicaţii, inclusiv pentru cele complexe.
Acestea sunt: “Distance to Object”, “Window” şi respectiv, “Object Between Sensor and Background”, prescurtată OBSB.

Inspecţie
Seria Dx35 asigură calitatea produc­ţiei de autovehicule precum şi elimi­narea erorilor prin detecţia componentelor de dimensiuni reduse de la distanţe sigure pentru utilizare.

Poziţionare
Sunt posibile poziţionări precise şi automate ale motostivuitoarelor automate sau ale sarcinilor transportate, precum paleţii, acestea putând avea orice culoare sau formă.

Stivuire
Procese de producţie optimizate şi mai rapide datorită monitorizării fiabile a nivelelor de stocare a componentelor din industria auto.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu