Două circute izolate optic, convertor A/D programabil pentru comanda motoarelor

by donpedro

Boeblingen, Germania, 20-09-2004 – Agilent Technologies a lansat pe piaţă un convertor analog/digital programabil izolat optic optimizat pentru măsurarea curenţilor din circuitele de comandă ale motoarelor cu viteze variabile. Noul convertor A/D este proiectat pentru aplicaţii generale cum ar fi transportoare, ventilatoare şi suflante industriale.

Cele două circuite izolate optic (HCPL-7560 şi HCPL-0872) ale convertorului A/D sunt special proiectate pentru interfaţarea directă cu sistemele de comandă ale motoarelor bazate pe microcontrolere/DSP. Circuitul modulator HCPL-7560 izolat sigma-delta permite măsurarea directă a curentului prin intermediul unui rezistor de detecţie. Interfaţa digitală HCPL-0872 este programabilă pentru a permite transferuri între rezoluţie şi viteză. Soluţia Agilent cu două chip-uri accelerează timpul de apariţie pe piaţă prin eliminarea necesităţii de proiectare a unui circuit ASIC complex şi costisitor.
Modulatorul izolat HCPL-7560 oferă varianta tranzientă de izolare cu imunitate de 15 kV/microsecundă şi o margine de zgomot înaltă prin intermediul unui modulator A/D de supraeşantionare sigma-delta care converteşte o intrare analogică cu lărgime de bandă mică într-un şir digital de date de mare viteză. Prin alegerea unui rezistor de detecţie potrivit, orice interval al curentului poate fi monitorizat de la mai puţin de un 1A până la mai mult de 100A.
Interfaţa digitală HCPL-0872 converteşte fluxul de date de un bit de la modulatorul izolat în cuvinte de ieşire de 15 biţi şi oferă o interfaţă serială de ieşire care este compatibilă cu interfeţele SPI, QSPI sau magistrala sincronă de protocoale Microwire pentru a se interfaţa direct cu un microcontroler. Schimburile dintre rezoluţie şi timpul de conversie sunt realizate prin programarea circuitului HCPL-0872 de la unu la cinci moduri de conversie disponibile. Caracteristicile suplimentare de programabilitate includ un circuit pre-trigger care poate reduce timpul de conversie la 200 nanosecunde, un detector de depăşire a domeniului de măsurare pentru o detecţie rapidă a scurt-circuitelor în mai puţin de 3 microsecunde, o calibrare offset pentru eliminarea offset-ului iniţial şi un detector ajustabil de limită pentru depistarea condiţiilor de supra-încărcare.
Pentru a asigura performanţă, siguranţă şi fiabilitate în mediile industriale, ambele circuite integrate sunt specificate să opereze în intervalul de temperatură -40C … +85OC. HCPL-7560 prezintă un dielectric ce rezistă la o tensiune de până la 3750VRMS şi respectă următoarele standarde: UL 1577, CSA şi IEC/EN/DIN EN 60747-5-2.
Modulatorul izolat HCPL-7560 este livrat într-o capsulă standard din plastic de 8 pini PDIP sau “gull-wing”, SMT de 8 pini PDIP. Interfaţa digitală HCPL-0872 este livrată într-o capsulă SOIC SMT cu 16 pini, disponibilă în role de 300mm.

www.agilent.com/view/optocouplers

Adaugă un comentariu