DIGITAL-LOGIC oferă placa PC/104plus cu două interfeţe StarFabric

by donpedro

Prin realizarea echipamentului MSMSF104+ compatibil cu PC/104plus, compania DIGITAL-LOGIC AG din Luterbach / Switzerland prezintă o placă periferică puternic integrată ce conţine două interfeţe StarFabric. Noua placă de 32 de biţi PCI bus se bazează pe controlerul StarGen SG2010, o punte PCI care transmite datele paralele PCI într-un format serial pentru comunicaţiile de date prin interfeţele StarFabric. MSMSF104+ lucrează cu toate plăcile PC/104plus CPU şi oferă viteze de transmitere a datelor de până la 2.5Gbits prin două cabluri RJ45. Noua placă periferică extinde capabilităţile PCI bus oferind sistemelor bazate PCI – datorită caracteristicilor avansate ale interfeţelor StarFabric – nivele înalte de scalabilitate şi fiabilitate.

StarFabric este o extensie serială complet transparentă a bus-ului PCI ce extinde capabilităţile bus-lui de ieşire al plăcii de bază a unui computer acoperind o lungime de peste zece metri. Tehnologia de transmitere rapidă este bazată pe reţeaua de comutatoare (Fabric) a inter-conexiunilor seriale şi a punţii de legătură dintre bus-ul paralel PCI şi această reţea. Atât timp cât interfaţa StarFabric utilizează magistrala PCI alternativ ca punte transparentă sau ne-transparentă către reţea, software-ul PCI şi driver-ul pot fi folosite neschimbate. Această tehnică oferă ceva mai multe avantaje. Cu ajutorul switch-urilor StarFabric, până la 1,000 de noduri de reţea pot comunica fiecare cu fiecare şi este posibil să se construiască clustere prin legarea unităţilor CPU de reţea. Suplimentar, interfaţa StarFabric este remarcabilă pentru capabilitatea ei de conectare “la cald” – hot-plug capability – şi compatibilitatea cu mediile DOS şi Windows. Alte sisteme de operare sunt în pregătire.
Echipamentul periferic StarFabric produs de DIGITAL-LOGIC are dimensiunile de 90mm x 96mm x 15mm (L x W x H). Cere o alimentare tipică de 5V / 250mA şi lucrează conform standardelor în domeniul de temperatură -25°C … +70°C la o umiditate relativă cuprinsă în limitele 5% şi 90%. La cerere, se poate livra un echipament ce operează în intervalul de temperatură -40°C … +85°C. Placa este extrem de robustă şi rezistentă la şocuri de până la 10g şi vibraţii de la 5Hz la 2000Hz. O valoare MTBF (mean time between failure) ce depăşeşte cifra de 100,000 ore de funcţionare confirmă nivelul înalt de fiabilitate şi longevitate a plăcii PC/104plus.

Modurile “Root” şi “Leaf”
Placa MSMSF104+ lucrează în diferite moduri de operare. În modul “root” de exemplu, este conectată la board-ul unei PC/104plus CPU şi lucrează ca o placă periferică tipică cu funcţionalitate tip punte, similar unui transceiver. În modul “leaf”, placa MSMSF104+ lucrează ca un receiver şi operează cu una până la trei plăci periferice. În acest caz, placa MSMSF104+ preia toate funcţiile unităţii centrale, de exemplu generează ceasurile PCI, întreruperile, GNT/REQ, semnalele de reset, şi tensiunile de 3.3V şi 5V. Atât timp cât unitatea centrală este pornită cu modulul StarFabric în modul “root”, toate chipurile CPI sunt iniţializate şi livrate cu numere de dispozitive. Aceasta se aplică de asemenea, tuturor plăcilor periferice care sunt conectate prin reţeaua StarFabric. Aplicaţiile sunt în principal funcţiile de periferie distribuită.

www.digitallogic.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu