Digital-Logic modifică seria smartModule şi oferă module noi care au la bază procesorul Geode™ GX1

by donpedro

Digital-Logic AG, Luterbach/Elveţia, oferă, odată cu modulul SMGXPC, un nou membru al familiei de succes smartModule. Modulul PC, ieftin, corespunde standardului PC/480 şi foloseşte procesorul înalt integrat Geode™ GX1 de la National Semiconductor

Acest procesor include un nucleu de procesor x86, un controler de display cu accelerator grafic 2D, o memorie principală şi un controler al bus-ului gazdă PCI. Familia de ultimă generaţie smartModule se bazează pe standardul inovativ PC/480, care combină toate semnalele, interfeţele comune, bus-urile ISA şi PCI pe un singur bus, bus-ul PC/480. Modulul este integrat în mediul specific clientului cu ajutorul a două conectoare care au în total 480 de contacte. Deoarece PC/480 este şi o tehnologie de interfaţă, aplicaţia este independentă de dezvoltarea dinamică a arhitecturii PC. Aceasta înseamnă că viitoarele smartModules vor fi compatibile mecanic, electric şi funcţional.

SMGXPC smartModule se remarcă prin dimensiunile sale mici de numai 66 x 85 mm şi prin proiectarea sub formă plată şi de dimensiuni mici. El funcţionează la o frecvenţă de până la 300MHz, are o memorie principală mare, ce poate fi sincronizată cu componente SODIMM realizate cu module SDRAM de la 16MB la 128MB. Mai sunt integrate şi două interfeţe USB şi o interfaţă opţională LAN (82559ER). Versiunea standard include interfeţe pentru două hard-disk-uri, floppy-disk, keyboard, mouse, imprimantă şi porturi TTL la COM1 şi COM2. Datorită consumului mic de putere, SMGXPC nu necesită răcire.
O altă îmbunătăţire a modulului PC este echipamentul puternic pentru grafică.
SMGXPC foloseşte unitatea grafică integrată a procesorului Geode şi are 1MB de video RAM şi o interfaţă de 18 biţi VGA LCD. Modulul oferă rezoluţii de până la 1280 x 1024 de pixeli cu 256 de culori. Alte caracteristici tehnice sunt watchdog, funcţii avansate de power-management, o conexiune pentru baterie externă RTC, suport pentru EEPROM de până la 1024 bytes şi funcţiuni audio compatibile AC97.
SMGXPC rulează sub Windows® 98/CE/2000 şi alte sisteme de operare uzuale, cum ar fi Linux, QNX® şi RTXDOS®. Proiectat pentru consum mic de putere, poate fi folosit în domeniul standard de temperaturi de -25°C la +60°C fără ventilator. Pot fi oferite şi produse care au un domeniu de funcţionare de -40°C la +85°C. PC-ul integrat realizat este testat la şocuri şi vibraţii şi este ideal pentru aplicaţii din domeniul navigaţiei, telecomunicaţiilor, perifericelor pentru calculatoare, tehnologiilor medicale şi de măsură, în industria aerospaţială, electronică auto şi terminale Internet.

Detalii tehnice despre procesorul Geode™ GX1
Procesorul Geode™ GX1 este primul produs de National Semiconductor cu ajutorul procesului de 0,18 microni, cu o viteză mai bună şi cu o disipaţie mai mică de putere. Consumul tipic de putere pentru CPU este între 0,8W şi 1,2W, cu un consum maxim între 1,4W şi 2,47W. Alături de aceste caracteristici de consum redus de putere şi o funcţionalitate extensivă, Geode oferă alte două avantaje: nu necesită un set de cipuri adiţionale şi funcţionează cu RAM standard.

Concepte termice ale smartModule
Printre inovaţiile seriei smartModule se numără şi încapsularea modulelor. Înălţimea capsulei a fost definită de placa carrier de maximum 14,3 mm. Pentru o disipare mai bună a căldurii capsula smartModule poate fi conectată la carcasa unui dispozitiv. Dacă nu este posibil un contact direct, Digital-Logic oferă radiatoare active şi pasive care disipă căldura emisă de modul către mediu. Suplimentar, capsula smart Module are o culoare în concordanţă cu tipul de procesor. Radiatoarele modulelor sunt întotdeauna negre pentru a permite o disipare optimă a căldurii.

Despre Digital-Logic
Digital-Logic AG, cu sediul în Luterbach, Elveţia.
Una dintre principalele companii din lume din domeniul calculatoarelor integrate, a fost fondată în anul 1992 şi se ocupă cu dezvoltarea, producerea şi comercializarea de PC-uri integrate. Compania, certificată ISO9001, oferă un domeniu larg de PC integrate specifice PC/104, de la 386 la Pentium III. Compania impune standarde noi odată cu componentele “smartModule”.

www.digitallogic.com

S-ar putea să vă placă și