Digital-Logic extinde seria smartModule şi oferă module noi bazate pe procesoarele Intel Celeron şi Pentium III până la 700 MHz

by donpedro

Digital-Logic îşi îmbunătăţeşte poziţia de lider de pe piaţa de calculatoare integrate prezentând smartModule SMP3PC, un nou produs al seriei de înaltă performanţă al seriei smartModule. Noul modul PC se bazează pe un CPU Celeron la 300 şi 400 MHz sau pe un procesor Pentium III cu frecvenţe de tact de 400 şi 700 MHz. Produsul este remarcabil datorită adevăratei modularităţi şi datorită conceptului modular thermal ce permite conectarea carcasei smartModule la carcasa unui alt dispozitiv pentru o disipare mai bună a căldurii. Dacă nu este posibil un contact direct, Digital-Logic oferă radiatoare pasive sau active cu ventilatoare ce ajută la disiparea căldurii. smartModule SMP3PC are dimensiuni de numai 66 mm x 85 mm şi o formă plată de numai 14 mm.

Are capabilităţi sporite de stocare, un cache L2 de 256 KB, şi o memorie principală mare, ce poate fi realizată cu componente individuale SODIMM de la 32 MB la 256 MB DRAM. Modulul PC este echipat cu un controler video SXGA-69030, 4 MB video RAM, o interfaţă LCD de 36 de biţi şi are rezoluţii de până la 1280 x 1024 pixeli cu 256 culori. Este de asemenea integrată memoria BIOS pentru VGA şi LCD. Este de asemenea disponibilă o versiune fără VGA. Versiunea standard include două porturi USB (Universal Serial Bus), interfeţe pentru două hard-disk-uri, floppy disk, tastatură, mouse, imprimantă şi porturi TTL la COM1 şi COM2.
Alte caracteristici tehnice sunt: watchdog, unitate de power-management conform ultimelor standarde ca APM, ACPI, S2D (suspend to disk) pentru aplicaţii mobile, o conexiune pentru baterie externă RTC, suport EEPROM pentru până la 1024 bytes şi suport pentru porturi externe IrDA. SMP3PC rulează sub Windows® 98/CE/NT4 şi alte sisteme familiare de operare, cum ar fi Linux, QNX® şi RTXDOS®. Proiectat pentru consum mic de putere, el poate funcţiona în domeniul standard de temperaturi de -25°C la +50°C. La cerere, produsele sunt de asemenea disponibile pentru domeniul extins de temperaturi de la -40°C la +70°C. Embedded PC este testat la şocuri şi vibraţii şi este ideal pentru aplicaţii din domeniul navigaţiei, telecomunicaţiilor, industria aerospaţială, periferice pentru calculatoare, tehnologii medicale şi de măsurare, industria auto şi terminale pentru Internet.

Concept modular inovativ
SmartModules de la Digital-Logic sunt module multicip ce încapsulează întreaga funcţionalitate a unui PC. Toate semnalele, interfeţele comune, busul ISA şi PCI sunt combinate pe un singur bus, smart480Bus, şi sunt integrate în mediul specific clientului prin intermediul a două conectoare cu un total de 480 de contacte. SmartBus serveşte în acelaşi timp ca interfaţă tehnologică, astfel că viitoarele smartModules vor fi compatibile mecanic, electric şi funcţional. Conceptul inovativ al smartModules face ca integrarea unui PC integrat într-o aplicaţie individuală, bazată pe PC să fie simplă, rapidă şi ieftină.
SmartModules sunt o alternativă versatilă, scalabilă, orientată spre viitor pentru implementarea întregii părţi electronice a unui PC într-o proiectare a clientului. Conceptul modular reduce de asemenea riscurile datorate dezvoltărilor de proiecte orientate spre client. Dezvoltatorii de dispozitive de serie mică devin astfel mai independenţi faţă de ciclurile de modificare ale hardware-ului PC. Ei pot integra viitoare tehnologii de proces în aplicaţiile lor fără schimbări majore şi pot oferi familii de dispozitive orientate spre client. Pentru o aplicaţie specifică trebuie dezvoltată numai placa carrier.
Utilizarea de PC-uri cu componente smartModule optimizate şi testate la dezvoltarea de produse noi nu numai că reduce costurile datorate proiectării, dar reduce foarte mult şi timpul de lansare pe piaţă. Chiar folosite în număr mic, smartModules oferă un raport preţ/performanţă optim. Ele sunt de asemenea soluţia ideală atunci când sunt necesare produse electronice specifice unui anumit client, iar spaţiul disponibil şi condiţiile de mediu nu permit folosirea de plăci integrate PC.

S-ar putea să vă placă și