Digi-Key găzduieşte concursul de robotică FIRST

by donpedro

Digi-Key, a sponsorizat un eveniment regional pentru elevii de liceu ce urmăresc participarea la FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Concurs Global Robotics’ 2015. Odată cu prezentarea mondială a concursului găzduit de inventatorul Dean Kamen, Digi-Key a invitat câteva licee regionale la sediul său central pentru o prezentare făcută de unul dintre vicepreşedinţii săi executivi şi pentru a le oferi kit-urile necesare pentru concursul din acest an.
Odată cu creşterea interesului mondial pentru inovaţie şi inginerie, peste 75000 de licee, cuprinzând aproape 3000 de echipe au semnat de participare la concursul de robotică FIRST din acest an. Participarea este cu aproape 40% mai mare faţă de ultimii doi ani, cu o creştere de la 51000 de elevi competitori în 2013 la 70000 în 2014.
Pentru început, echipele din clasele 9-12 au fost informate despre desfăşurarea concursului de robotică din 2015 şi au primit un nou kit de componente cuprinzând: motoare, baterii, un sistem de control, un PC, componente pneumatice şi un mix de componente de automatizare – fără instrucţiuni.
Tema competiţiei de robotică din anul 2015 este “RECICLARE”. Aceasta este un joc cu temă de reciclare, jucat de două alianţe de câte 3 roboţi fiecare. Roboţii marchează puncte prin stivuirea unor recipiente din plastic pe o platformă ţintă, acoperind aceste stive cu containere de reciclare şi prin înlăturarea unor elemente pe post de gunoi. Pentru a fi în ton cu tema de reciclare a jocului, toate piesele utilizate sunt reutilizate sau reciclate de echipe sau de FIRST la sfârşitul sezonului. Echipele vor avea 6 săptămâni pentru a proiecta, construi, programa şi testa roboţii pentru a răspunde cerinţelor competiţiei din acest an.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina web: www.comcastcorporation.com/frc2015.

FIRST®
www.usfirst.org

Digi-Key Corporation
www.digikey.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu