Achiziţie şi înregistrare de date

by donpedro

Evoluţia sistemelor de achiziţie de date (DAQ – Data Aquisition Systems), este strâns legată de dezvoltarea tehnicii în general şi a industriei în special. La o analiză atentă, se poate observa că, în momentul de faţă, există două mari categorii de sisteme de achiziție de date: sisteme de achiziţie de uz general, folosite în scopuri din cele mai diverse precum: cercetare-dezvoltare, didactic etc. şi sisteme de achiziţie utilizate în mediul industrial. Ca principiu de funcţionare, asemenea sisteme au rolul de a achiziţiona date specifice unui anumit proces în vederea unei prelucrări ulterioare, procesarea având loc, de regulă, cu ajutorul sistemului de calcul la care sunt conectate sau de a înre­gistra aceste informaţii pentru a avea apoi acces la istoricul lor.
Puteţi fi siguri că găsiţi tot ceea ce aveţi nevoie în gama de produse ce vă este oferită de Aurocon COMPEC. Există două secţiuni principale din catalogul online în care găsiţi astfel de produse: PLC-uri, module logice şi achiziţii de date (în cadrul Automatizare şi control) şi Achiziţie de date şi Înregistrare de date (în cadrul Testare şi Măsurare). Puteţi astfel beneficia de plăci de achiziţie de date şi înregistratoare de date de la nume cunoscute precum: Tektronix, Keysight Technologies, Lascar, Rotronic, Pico Technology, Testo, Gemini Data, RS, Brain Boxes, Phoenix Contact, Siemens etc. Alături de acestea vă stau la dispoziţie o serie întreagă de accesorii, dispozitive de afişare a datelor, transmitere a acestora, scule etc.

Autor: Bogdan Grămescu

Placă de intrare / ieşire Wordsworth cu 96 de intrări/ieşiri digitale

Placă universală PCI I/O cu 96 de canale de intrare/ieşire 96 TTL/DTL. Toate aceste linii de intrare dispun de buffer pe placă, iar ieşirile oferă curent ridicat. Placa oferă de asemenea interfaţă directă cu module de I/O compatibile OPTO-22. Conectarea este de tip Plug & Play pe magistrală PCI de 32-biţi, iar ieşirile pot gestiona un curent extern de 64 mA şi pot oferi un curent de maxim 32 mA. Conectarea către exterior se realizează prin conector mamă D-sub şi cablu bandă. Placa emulează standardul industrial 7/6/4 8255 PPI mod 0.

• Nr. stoc RS: 729-6637
• Cod de producător: PIO-D96

Modul Wordsworth cu 24 de intrări/ieşiri

Dispozitivul este o placă externă cu intrări digitale opto-izolate şi ieşire tip releu oferind 24 de canale cu terminale cu şurub, indicatoare de stare cu LED şi compatibilitate cu software OPTO-22. Modulul se poate utiliza cu montare pe panou sau în sistem, oferind conectarea către placa de achiziţie prin D-sub sau conector IDC de cablu bandă.
Placa de intrare acceptă semnale de intrare AC sau DC;
Contactul tip releu permite până la 0,5 A/120 VAC, 1 A/30 VDC

• Nr. stoc RS: 729-6633
• Cod de producător: DB-24RD

Convertor Brainboxes din Ethernet în I/O digital

ED-008 este un convertor din Ethernet industrial în I/O digital. Din punct de vedere al conexiunilor, dispozitivul dispune de 8 linii digitale selectabile prin jumper ca intrare sau ieşire şi un port Ethernet. Pot fi comandate sarcini de curent şi tensiune ridicate, fiind ideal pentru sarcini inductive, capacitive şi rezistive. Interfaţa software este prietenoasă cu utilizatorul, având la bază o configurare bazată pe web pentru monitorizare şi control. Starea funcţionării este indicată prin LED-uri, iar tensiunea de alimentare necesară este de la 5 la 30V.

• Nr. stoc RS: 789-8138
• Cod de producător: ED-008

PLC seria AFPOR cu ieşire tip releu şi interfaţă de reţea Ethernet

Produsul face parte dintr-o gamă super-compactă de PLC-uri ce poate oferi opţiuni superioare de extensie, dar şi economie de spaţiu. Unităţile de extensie pentru FP0R pot fi direct ataşate unităţii de control, eliminând necesitatea de cabluri sau backplane-uri specializate etc. Se asigură astfel şi faptul că PLC-ul rămâne compact, dar menţine preţul scăzut.
Dispozitivul dispune de ieşiri de tip releu, dar şi tranzistor. Poate fi echipat cu diferite configuraţii de I/O 10, 14, 16 & 32 puncte.
Funcţia de suprascriere în modul RUN permite crearea/editarea programelor în timpul funcţionării, eliminând necesitatea de opriri ale sistemului pentru a face reglaje. Cu scopul de a face verificările mai simple I/O sunt dotate cu LED-uri de stare.
Datorită naturii super-compacte a seriei FP0R, unităţile pot fi utilizate într-o gamă cuprinzătoare de aplicaţii incluzând: înlocuirea secvenţelor de relee, aparate de taxat în parcări, detectoare, control benzi de transport, alimentatoare de componente, procesare alimente şi împachetare etc.

• Nr. stoc RS: 815-5397
• Cod de producător: AFP0RC14RS

Înregistrator de date Lascar EL-DataPad

EL-DataPad este un programator portabil şi un colector de date de la gama de înregistratoare de date EasyLog USB. Acesta poate colecta şi stoca date de la cel puţin 500 de înregistratoare. Datele colectate pot fi vizualizate împreună cu tendinţe generale. Se poate realiza cu uşurinţă parametrizarea înregistratoarelor de date compatibile EasyLog USB. Aparatul dispune de interfaţă tactilă pentru navigarea prin meniuri (display TFT color 2.8in.). Datele stocate pot fi transferate la nevoie către un PC sau Mac şi prezentate grafic în software-ul Lascar EasyLog. De asemenea datele se pot importa în Excel. Acumulatorul integrat cu litiu oferă până la 8 ore de utilizare. Conectarea se face prin cablu Micro USB.

• Nr. stoc RS: 734-9747
• Cod de producător: EL-DataPad

Înregistrator de date pico Technology PP707

DrDAQ a reprezentat un deschizător de drum în înregistrarea de date. Prin simpla conectare a DrDAQ la portul USB al oricărui PC şi rularea software-ului furnizat sunteţi gata de a colecta şi afişa datele. Vă este furnizat tot ceea ce este necesar, fără a fi nevoie de alimentare specială. Dr DAQ este o unealtă ideală pentru ingineri sau poate fi inima a sute de experimente ştiinţifice şi educaţionale. Pe lângă senzorii integraţi, Dr DAQ dispune de două socluri pentru senzori externi. Atunci când senzorul este conectat la Dr DAQ, software-ul îl detectează automat şi scalează citirile. De exemplu dacă este conectat un senzor de temperatură, citirile sunt afişate în °C.
Printre caracteristicile acestui dispozitiv pot fi evidenţiate: costul redus al înregistratorului de date; se pot achiziţiona inclusiv semnale rapide; senzori integraţi pentru lumină, sunet şi temperatură; conectori pentru senzori externi; posibilitate de măsurare pH (prin utilizarea oricărui electrod standard); ieşiri pentru controlul experimentelor; software inclus PicoLog (înregistrare de date) şi PicoScope (osciloscop şi analizor spectral). În prezentul sistem sunt incluse: cablu de extensie, senzor de umiditate, electrod pH, sondă de testare, software, 2 senzori de temperatură, cablu USB şi manual de utilizare.

• Nr. stoc RS: 749-1917
• Cod de producător: PP707

Pico Technology ADC-20 & înregistrator de date TERM ±2500mV

Achiziţie de date Pico bazată pe PC – caracteristici generale pentru toate dispozitivele: produse pentru achiziţie de date ce necesită doar simpla conectare la portul USB al unui PC şi nu este nevoie de sursă de tensiune. Înlocuind înregistratoarele de date costisitoare şi plăcile de achiziţie de date de tip “plug in”, aceste instrumente permit computerului dvs. să afişeze şi înregistreze tensiuni. Prin conectarea de senzori potriviţi dispozitivele pot fi utilizate pentru măsurarea temperaturii, presiunii, umidităţii, nivelului de intensitate luminoasă, puterii, vitezei, vibraţiei, conţinutului de oxigen şi a altor semnale. Măsurarea acestor mărimi depinde de unitatea aleasă.
Software-ul PicoLog poate colecta date la o viteză de 1000 pe secundă (în funcţie de viteza calculatorului dvs. şi de sistemul dvs. de operare) până la una pe oră; pot fi colectate până la 1 milion de eşantioane. Datele pot fi afişate grafic sau ca tabel în timpul sau după colectarea datelor. Pentru fiecare canal pot fi stabilite alarme programabile. PicoLog poate colecta date de la mai multe convertoare în acelaşi timp. Acest lucru nu numai că permite mixarea acestor intrări pe un singur PC, dar permite de asemenea utilizarea simultană a altor instrumente bazate pe PC precum TC-08 (măsurarea temperaturii) şi osciloscopul ADC-200. Pentru utilizatorii care doresc să-şi scrie propriul software vă sunt puse la dispoziţie drivere şi exemple pentru C, Pascal, Delphi, Visual Basic, HP VEE şi LABVIEW.

• Nr. stoc RS: 536-8828
• Cod de producător: ADC-20 & TERM

Modul de achiziţie de date economic

Keithley seria KUSB-3100 oferă o reală achiziţie de date plug-and-play computerelor prin intermediul interfeţei USB. Modulul KUSB-3100 oferă 8 intrări independente cu rezoluţie de 12 biţi, transfer de date până la 50kS/s, două ieşiri analogice de ±10V 12-biţi, 16 linii digitale I/O şi un numărător. Pe lângă modul sunt inclus cablul USB, CD-ROM cu licenţă, manual de utilizare.

• Nr. stoc RS: 796-2627
• Cod de producător: KUSB-3100

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti

Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
https://www.compec.ro
https://ro.rsdelivers.com/

S-ar putea să vă placă și