Control digital pentru sursele de putere analogice

by donpedro

Microchip lansează o sursă de putere sofisticată cu controler PWM. Acest dispozitiv permite proiectanţilor de sisteme de putere să adauge precizie în control, comunicaţie digitală şi programabilitate propriilor proiecte.

Circuitul Microchip MCM1630 constă într-un comparator de mare viteză cu un amplificator de eroare de înaltă performanţă şi un latch PWM pentru a realiza funcţia PWM a sursei de putere analogice. Acest dispozitiv când este utilizat cu un microcontroler permite dezvoltarea de viteze înalte şi sisteme de putere inteligente. Microcontrolerul poate controla tensiunea de ieşire (sau curent), frecvenţa de comutaţie, ciclul de sarcină maxim şi alte caracteristici ce conferă mai multă inteligenţă şi adaptabilitate în sistemul de putere. Acesta permite sistemului de putere să se adapteze la multe semnale externe şi variabile în scopul optimizării performanţei şi calibrării.
Dispozitivul suportă toate topologiile SMPS şi se potriveşte cel mai bine pentru aplicaţiile care necesită nivele de inteligenţă de la mediu spre înalt şi operării la frecvenţe ce depăşesc 200kHz. Aplicaţiile tipice includ încărcătoarele de baterii Li-Ion şi Nichel Metal, corecţia factorului de putere CA, surse multiple de putere de ieşire şi surse de putere multi-fază.
Dispozitivul PWM prezintă protecţie internă incluzând deconectare sub-tensiune (UVLO), scurt-circuit pe ieşire şi protecţie la supra-încălzire. Are un curent mic de operare de 2.8mA (tipic). În plus, circuitul suportă modul de operare “peak-current” de până la 1MHz şi o limită precisă a curentului de vârf de +/- 5%.
Ca exemplu de aplicaţie, Microchip oferă ca placă demo un încărcător de baterii. Pe această placă se află un convertor SEPIC (single-end primary inductor circuit) care asigură un curent de încărcare constant la baterie. Circuitul MCP1630 redresează acest curent de încărcare cu ajutorul unui rezistor de detecţie livrând lărgimea potrivită a semnalului.

www.microchip.com/mcp1630

Adaugă un comentariu