congatec și Hacarus prezintă kit-ul AI bazat pe tehnologia Sparse Modeling

by donpedro

congatec – furnizor important de dispozitive embedded de calcul de înaltă performanță – împreună cu experții japonezi în Inteligență Artificială (AI – Artificial Intelligence) de la Hacarus au lansat primul kit embedded de calcul bazat pe Inteligența Artificială care utilizează tehnologia Sparse Modeling.

Sparse Modeling are nevoie de puține date de instruire pentru a face predicții extrem de precise. Acesta este un avantaj important pentru sistemele de inspecție vizuală, deoarece rata de respingere este în mod natural mai scăzută atunci când calitatea în procesul de fabricație este ridicată. Cu Sparse Modeling este posibil să se creeze un nou model de inspecție începând cu 50 sau chiar mai puține imagini, în condițiile în care sunt necesare 1.000 sau mai multe imagini pentru sistemele AI tradiționale. Kitul de modelare Sparse, disponibil de la Hacarus, poate fi utilizat autonom sau ca dispozitiv suplimentar pentru sistemele de inspecție existente. Primii clienți vizați sunt furnizorii de sisteme de viziune si integratorii de sistem. Un alt grup de utilizatori include constructorii de mașini și sisteme care doresc să utilizeze AI bazată pe viziune în dispozitivele lor, dar care au fost reticenți în acest sens până acum, deoarece marea varietate de echipamente individuale ale clienților necesită adaptarea algoritmilor, ceea ce anterior era prea costisitor. În esență, Sparse Modeling oferă o abordare de modelare a datelor care se concentrează pe identificarea caracteristicilor unice. Mai simplu spus, Sparse Modeling interpretează datele similar cu modul în care o face creierul uman, în loc să analizeze fiecare fir de păr și fiecare milimetru al unei persoane.

Starter kit cu platformă hardware scalabilă

Noul kit de start bazat pe hardware-ul de la congatec și software-ul de la Hacarus poate fi implementat și testat rapid în orice mediu GigE și USB 3.x. Proiectat pe baza dispozitivelor CoM (Computer-on-Modules), sistemul măsoară doar 173 × 88 × 21.7 mm (6.81 × 3.46 × 0.85 in). Nu numai că este subțire, dar oferă și performanțe extraordinare datorită celor mai recente procesoare Intel Atom® și Celeron® (din generația Apollo Lake), care sunt disponibile astăzi pentru producția de serie. În ciuda dimensiunilor mici, sistemul dispune de un set bogat de I/O, care permite multe setări diferite ale utilizatorului final. Interfețele standard sunt: 2 x GbE pentru GigE Vison, 1 x USB3.0/2.0, 4 x USB2.0 și 1 x UART (RS-232). Extensiile sunt posibile cu 2 x Mini-PCIe cu soclu USIM, 1 x mSATA și GPIO programabil pe 16-biți. Alimentarea cu tensiune continuă oferă o plajă largă, de la 9V la 32V.

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu