Comunitatea element14 și Hackster lansează o provocare de proiectare pentru a îmbunătăți micile biblioteci gratuite (Little Free Libraries)

Participanții sunt încurajați să aducă experiența STEM/STEAM la schimburile de cărți din cartier

by gabi

element14 și Hackster, două comunități Avnet, au anunțat lansarea “Little Free Library STEM Design Challenge”, încurajând comunitățile lor de creatori, proiectanți și ingineri să găzduiască, să construiască sau să îmbunătățească o bibliotecă locală “Little Free Library” cu experiența STEM.

Scopul acestei provocări constă în faptul că cei 3 milioane de membri ai comunităților element14 și Hackster să își valorifice dragostea pentru STEM pentru a îmbunătăți mica bibliotecă gratuită din cartierul lor, promovând importanța educației STEM/STEAM. Participanții sunt încurajați să scrie pe blog despre proiectul lor, fie pe site-ul Comunității element14, fie pe cel al Hackster, astfel încât alți membri ai comunităților online să poată învăța din experiența lor și să își răspândească creativitatea.

Design Challenge este o modalitate distractivă de a deveni creativi în construirea sau îmbunătățirea a ceea ce este deja un serviciu comunitar excelent. Proiectele potențiale ar putea include:

  • Crearea unei modalități prin care să fie difuzat un cântec de fiecare dată când se deschide ușa unei mici biblioteci gratuite.
  • Construirea unui sistem fotovoltaic pentru a ilumina noaptea mica bibliotecă gratuită.
  • Montarea unui ecran tactil pe o mică bibliotecă gratuită, (Little Free Library) care cere persoanelor să răspundă la întrebări sau ghicitori amuzante înainte de a avea acces la cărți.

Primii 5 participanți, grupuri sau zone comunitare cu cele mai inovatoare biblioteci gratuite “Little Free Libraries” vor primi câte 20 de Micro:bit-uri și un set de cărți Maker Shed. În plus, câștigătorii vor primi un premiu de 100 de dolari sub formă de card cadou Rybbon pentru eforturile lor de a contribui la promovarea STEM în comunitatea lor. Construiți, găzduiți sau modernizați o mică bibliotecă existentă pentru a avea șansa de a câștiga.

Concursul “Little Free STEM Library Design Challenge” este deschis acum până la 15 septembrie. Câștigătorii vor fi anunțați în septembrie 2023.

Această provocare de proiectare este creată în parteneriat cu Avnet Cares. Din martie 2022, Avnet (cu sediul în Phoenix, AZ) a lucrat cu Literary Society din Southwest, în colaborare cu Rural Activation Innovation Network, Southwest Human Development și bibliotecile publice din Arizona pentru a compila peste 1.000 de kituri STEM tematice pentru zonele rurale. Furnizarea de conținut cu caracter științific pentru a promova educația și conștientizarea STEM/STEAM este una dintre misiunile principale ale Avnet Cares.

Pentru a afla mai multe despre comunitățile element14 și Hackster și despre “Little Free STEM Library Design Challenge”, vizitați http://community.element14.com/STEMLittleLibrary

element14

S-ar putea să vă placă și