Cod compact pentru nodul tău la frontiera IoT

by donpedro

SOMNIUM® Technologies a lucrat îndeaproape cu Freescale pentru a oferi soluţii către dezvoltatorii de software Kinetis MCU, pentru abordarea provocărilor de proiectare ale unui nod IoT.

Acest blog a fost publicat de David Edwards, fondator, CEO și CTO al firmei SOMNIUM.

Gradul de sofisticare în proiectarea de sisteme embedded moderne este fenomenal. MCU-urile de astăzi oferă mai multă putere de procesare și capacitate de memorie, decât oricând. În același timp, designul de nod IoT aduce o serie familiară de provocări, cum ar fi constrângerile de costuri, capacitatea de memorie, puterea de procesare și consumul de energie. Nodurile de la frontiera IoT ar putea avea cele mai severe constrângeri pentru că ele pot conține doar 8 KB de memorie flash, și 1 KB de memorie RAM, dar necesită, încă, un mediu de dezvoltare software convențional.

100% compatibil GNU GCC cu tehnologia patentată de re-secvenţiere

SOMNIUM DRT se bazează pe moștenirea Eclipse IDE și tehnologia de instrumente GNU utilizate pe scară largă de un număr foarte mare de utilizatori de-a lungul a 30 de ani. Lanțul de instrumente DRT este complet compatibil cu GNU GCC, astfel încât codul vostru existent, CodeWarrior GCC și codul sursă Kinetis Design Studio IDE vor migra fără a cere modificări. Tehnologia noastră patentată de re-secvenţiere, îmbunătățește productivitatea dezvoltatorului, optimizând-o automat pentru a facilita construirea de programe mai mici, executabile şi mai repede. Acest lucru vă permite să utilizați o soluție Kinetis mai rentabilă decât ar fi prin alte mijloace.
Utilizatorii DRT beneficiază de asemenea, de acces la echipa de suport SOMNIUM, oferind ajutor și consiliere cu privire la produsul nostru.

Cod mai compact, mai rapid, pentru nodul tău specific de frontieră

SOMNIUM DRT folosește dispozitivul patentat Device-aware Resequencing pentru a optimiza performanța, dimensiunea codului și energia. Instrumentele tradiționale de generare de cod iau în considerare doar setul de instrucțiuni al procesorului și nu fac optimizare pentru memoria de sistem a dispozitivului ales. DRT este diferit. Întregul flux de generare de cod este “dispozitiv-conștient” și ia în considerare nucleul arhitecturii microcontrolerelor Kinetis, care se bazează pe un nucleu ARM Cortex®-M și pe ierarhia memoriei (de exemplu, configurația cache, buffere, flash on-chip, RAM etc.) pentru design-ul nodului vostru specific, la frontiera IoT.
Întregul proces este automatizat și transparent, fără comenzi noi sau pași suplimentari de compilare.
De la prima apelare a compilatorului, generarea de cod este acordată pentru microcontrolerul vostru Kinetis. La etapa de legătură, întregul program este re-secvențiat pentru a obține cea mai bună “potrivire”, pentru modul în care interac­ționează cu procesorul și memoria sistemului și pentru a asigura că este generat cel mai mic și cel mai eficient program.
Nu sunt necesare modificări ale codului sursă sau ale practicilor de lucru. Caracteristicile DRT permit sprijinirea codului vostru sursă existent și con­tinuă să folosească software-ul Freescale Processor Expert și Kit-ul de dezvoltare software Kinetis (SDK) pentru a accesa un set bogat de peri­ferice on-chip și interfețele off-chip furnizate de Kinetis MCU. Aceasta este cheia pentru ca proiectul vostru de IoT să ajungă rapid pe piață şi să fie foarte bine optimizat din punct de vedere al costurilor. Folosind apli­cații demonstrative Kinetis MCU așa cum sunt prezentate în Freescale IoT Center Community, am văzut rezultate impresio­nante ale produsului DRT în acțiune.
Reducerile dimensiunii codului cu peste 20%, cuplate cu îmbunătățiri ale performanței, au dovedit că DRT vă permite să faceți mai mult, cu mai puțin. Un exemplu de aplicație se poate integra mai bine într-un dispozitiv flash de 64 KB decât într-un dispozitiv de 128 KB cerut de obicei atunci când se folosesc instrumente de dezvoltare tradiționale. Acest lucru poate reprezenta un pas de schimbare în capabilitatea și gama de opțiuni a proiectului IoT al vostru, reducând și mai mult costul sistemului și timpul de dezvoltare.
Familiaritatea DRT, compatibilitatea cu instrumentele Kinetis existente și codul sursă, combinate cu optimizări patentate generează cele mai bune rezultate pentru microcontrolerele Kinetis pe care le utilizați și permit o gamă extinsă de opțiuni.

Ce urmează?

SOMNIUM DRT, ediția Freescale Kinetis MCU, va fi complet disponibilă atât pentru achiziționare cât și pentru evaluare timp de 30 de zile în cursul acestei luni. Pentru informații și demonstrații ale caracteristicilor şi beneficiilor DRT, vă rugăm să aruncați o privire la pagina SOMNIUM din cadrul centrului Freescale IoT ■

www.freescale.ro
Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu