Circuitele integrate programabile pentru comanda motorului de la Renesas sunt primele care permit atingerea cuplului maxim la viteză zero pentru motoarele de curent continuu fără perii, fără senzor

Noua tehnologie îmbunătățește puterea, eficiența, viteza și fiabilitatea; reduce costurile și spațiul pe placă

by gabi

Renesas Electronics Corporation a prezentat familia de circuite integrate pentru comanda motorului destinate aplicațiilor cu motoare de curent continuu fără perii (BLDC). Dispozitivele implementează noile tehnologii Renesas, în curs de brevetare, care permit un cuplu maxim la viteză zero pentru motoare fără senzori, o premieră în industrie. Noile drivere de motor permit clienților Renesas să proiecteze sisteme de motoare BLDC fără senzori, cu o putere și o viteză mai mari pentru un cuplu dat. De asemenea, acestea îmbunătățesc consumul de putere și fiabilitatea, reducând în același timp costurile și spațiul pe placă prin scăderea numărului de componente pe care proiectanții trebuie să le utilizeze.

Renesas oferă trei noi drivere de motor bazate pe noua tehnologie. RAA306012 65V, un driver inteligent cu 3-faze, este un dispozitiv de sine stătător care poate fi asociat cu o varietate de microcontrolere de la Renesas sau din alte surse. RAJ306101 integrează un microcontroler Renesas RX13T pe 32-biți cu RAA306012 într-o singură capsulă, reducând spațiul pe placă și îmbunătățind costurile și fiabilitatea. RAJ306102 integrează un microcontroler Renesas RL78/G1F pe 16-biți cu RAA306012, oferind beneficii de integrare similare.

Abilitatea de a activa un cuplu maxim la viteză zero fără senzori este posibilă datorită a două inovații Renesas. Senzorul inductiv îmbunătățit (EIS – Enhanced Inductive Sensing) oferă o detecție stabilă a poziției atunci când motorul este complet oprit. Atunci când motorul funcționează la o viteză extrem de mică, se utilizează identificarea poziției rotorului motorului (MRI – Motor Rotor position Identification). La viteze mai mari, noile drivere de motor utilizează metode convenționale. Noii algoritmi EIS și MRI includ tehnologia în curs de brevetare dezvoltată de Renesas.

Caracteristicile principale ale noilor circuite integrate de comandă a motorului de la Renesas

  • Înaltă integrare, incluzând drivere, managementul puterii și detectarea curentului
  • Timpul mort adaptabil și reglabil îmbunătățește eficiența
  • Pompa de încărcare menține constantă tensiunea de comandă a porții la setările programate
  • Tensiunea de comandă a porții programabilă permite comanda MOSFET-urilor N și a FET-urilor GaN
  • Blocurile de detecție avansate permit o precizie mai bună și comanda RPM într-o gamă largă de turații
  • 16 setări programabile ale vitezei de rotație minimizează emisiile electromagnetice
  • Suportă toate tipurile de algoritmi de control al motorului, cum ar fi Trapezoidal, Sinusoidal și FOC
  • Funcțiile de protecție extinse îmbunătățesc siguranța sistemului

Disponibilitate

RAA306012, RAJ306101 și RAJ306102 sunt disponibile acum. RAA306012 este disponibil într-o capsulă QFN cu 48-pini de 7 mm x 7 mm. RAJ306101 și RAJ306102 sunt oferite în capsule QFN de 8 x 8 mm cu 56-pini și, respectiv, 64-pini. Renesas oferă, de asemenea, kituri de evaluare pentru fiecare dintre noile dispozitive.

Mai multe detalii pot fi găsite la: https://www.renesas.com/motorcontrolics.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu