Câştigaţi o platformă de dezvoltare RIoTboard de la Freescale Semiconductor

by donpedro

Freescale Semiconductor împreună cu revista Electronica Azi – HOBBY oferă cititorilor şansa de a câştiga o platformă de dezvoltare open source RIoTboard, o placă electronică low-cost, dar care dispune de funcții complete.

Această placă (single-board computer) a fost dezvoltată pentru a răspunde aplicațiilor care necesită un nivel ridicat de putere de procesare suportat de o platformă deschisă. RIoTboard este în primul rând o placă electronică “la vedere” datorită faptului că schemele electronice pe care s-a dezvoltat această platformă pot fi descărcate pentru a fi utilizate în proiectul vostru. În plus, comunitatea RIoTboard oferă sistemul de operare Android pentru cei care experimentează aplicaţii destinate telefoanelor inteligente sau tabletelor. De asemenea, se poate descărca şi Linux.

(Comunitatea RIoTboard.org servește ca rampă de lansare pentru proiecte open-source inovatoare care permit dezvoltarea Internetului Lucrurilor (IoT). Proiectanţii sunt încurajați să se alăture revoluției RIoTboard la RIoTboard.org, unde pot cumpara, proiecta și înregistra proiectele lor, precum și pentru a avea acces rapid la obţinerea de tutoriale video şi resurse tehnice precum şi scheme complete, software pe Linux și Android, și, nu în ultimul rând, pentru a se alătura comunităţii online a pasionaţilor “RIoTboarders”.)

RIoTboard este o platformă de dezvoltare cu funcții complete, ce dispune de perifericele care pot oferi o expandare optimă a proiectului și pentru a obţine puterea de procesare necesară cu care trebuie să ruleze proiectul vostru open source. Placa dispune de aplicații procesor Freescale i.MX 6Solo, folosind o arhitectură ARM® Cortex®-A9. Procesorul de 1GHz permite accelerator grafic OpenGL® ES 2.0 3D cu shader și un accelerator grafic 2D. Dispozitivul oferă, de asemenea capacitatea de procesare video HDMI 1080p și intrări video flexibile, cum ar fi opţiunile de cameră LVDS și CMOS. Microcontrolerele Freescale Kinetis MCU (K20) integrează de asemenea capabilităţi de depanare precum și disponibilitatea de adăugare de programare şi funcţionalităţi.

Pentru a avea şansa de a câştiga platforma de dezvoltare open source RIoTboard de la Freescale Semiconductor, accesaţi pagina web a concursului www.electronica-azi.ro/concurs/Freescale răspundeţi la întrebările formulate de echipa Electronica Azi şi introduceţi datele voastre de contact în formularul de înscriere online.

Termen limită de înscriere la concurs: 22 Ianuarie 2015.

Câştigătorul va fi anunţat în primul număr al revistei Electronica Azi din anul 2015, ediţia din luna Februarie.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu