Cadence îşi extinde portofoliul OrCAD PCB

by donpedro

Cu ocazia aniversării a treizeci de ani de continuă dezvoltare și inovare a gamei de produse OrCAD, Cadence Design Systems a anunțat lansarea a cinci noi produse OrCAD și a trei actualizări importante. Portofoliul OrCAD extins asigură sporirea eficienței în proiectare a produsului prin adăugarea unor capabilități suplimentare pentru proiectarea circuitelor de mare viteză, care răspund necesităților de mărire a productivității și de scurtare a timpului până la lansarea pe piață a produsului.

Sursa: PRNewswire
Noile produse și funcții principale se concentrează pe mărirea productivității proiectanților prin reducerea duratei ciclului de proiectare și facilitarea proiectării avansate prin capabilități suplimentare pentru circuite de mare viteză.

Produse noi

OrCAD Component Information Portal (portalul OrCAD cu informații despre componente) le oferă utilizatorilor capabilități de management al bazei de date CIS (Component Information System) și acces integrat la datele parametrice ale componentelor prin intermediul unei interfețe web interactive, direct din OrCAD Capture CIS.
OrCAD DFM (Design For Manufacturing) Checker (instrument de verificare a proiectării în vederea fabricaţiei) pune la dispoziţia OrCAD PCB Editor un set complex de verificări axate pe fabricare. Verificările OrCAD DFM pentru fabricare pot fi efectuate în orice moment în timpul amplasării componentelor și rutării PCB pentru a garanta că nu există probleme legate de fabricare, ajutând astfel proiectanții să evite întârzierea punerii în fabricație, costurile suplimentare şi reluarea unor operaţii.
OrCAD Panel Editor pune la dispoziţia OrCAD PCB Editor un mediu inteligent pentru realizarea documentaţiei de panel (montaj de plăci), care simplifică semnificativ crearea acestuia.
OrCAD Sigrity™ ERC (Electrical Rules Check) pune la dispoziţia OrCAD PCB Editor un set complex de reguli de verificare a calității semnalelor. ERC sunt gândite astfel încât proiectantul PCB să le poată utiliza ca o primă verificare electrică. Această capabilitate îi permite proiectantului PCB să facă modificările necesare în proiect înainte de efectuarea unei analize mai extinse și exhaustive.
OrCAD Capture Constraint System asigură pentru OrCAD Capture și OrCAD PCB Editor un flux al proiectării PCB corelat cu constrângerile impuse. Față de metodele existente, OrCAD Capture Constraint System extinde semnificativ modalităţile de definire a contrângerilor și metodele de gestionare a acestora în cadrul OrCAD Capture.

Noi tehnologii importante

• Printre îmbunătățirile aduse OrCAD PCB Editor pentru mărirea productivității se numără Scribble Route, o funcție de rutare automată interactivă care permite utilizatorului să schițeze parcursul unui traseu în timp ce programul calculează cum să îl ruteze detaliat, precum și actualizări ale rutării unui grup de componente sau în cadrul unui contur și dispunerea ariilor de găuri de trecere.
• Funcțiile de proiectare a circuitelor de mare viteză ale OrCAD PCB Professional includ acum îmbunătăţiri în privința constrângerilor pentru perechile diferenţiale, asistență pentru constrângerile de propagare, asistenţă cu afişarea atenţionărilor pentru ajustarea întârzierilor, asistenţă pentru planificarea rețelelor și pentru constrângerile de impedanță.
• OrCAD Signal Explorer a fost adăugat produselor bazate pe tehnologia OrCAD Capture, ceea ce permite simularea de la începutul proiectării a integrității și calității semnalului, precum și explorarea topologiei și definirea constrângerilor. Acesta poate fi de asemenea adaptat pentru explorări suplimentare ale semnalelor și a integrității acestora prin intermediul OrCAD PCB SI (Signal Integrity).
Pentru a afla mai multe informaţii despre soluţiile şi produsele OrCAD disponibile, puteţi vizita: www.orcad.com/orcad-anniversary-release

OrCAD la a treizecea aniversare

De la introducerea sa în 1985, tehnologia OrCAD s-a aflat în avangarda proiectării electronice automatizate cu ajutorul PC (electronic design automation – EDA), prin produse de vârf în domeniu, cum ar fi OrCAD Capture pentru scheme electronice și PSpice® pentru simularea circuitelor electronice. Pe parcursul anilor, produsele OrCAD au ajutat nenumărați ingineri și producători de echipamente electronice să aducă la viață idei ce s-au transformat în produse comerciale.

Bruno Mouneimne, președintele firmei Artedas, a declarat: „Am fost în parteneriat cu Cadence și OrCAD timp de aproape treizeci de ani. Faptul că OrCAD a ajuns la a treizecea aniversare dovedește că a fost permanent preferat de clienți deoarece este lider în tehnologie și inovație. De exemplu, combinația dintre capabilitățile de proiectare a circuitelor de mare viteză recent adăugate și produsul OrCAD Sigrity ERC, care validează calitatea semnalelor de mare viteză înainte de efectuarea unei analize exhaustive a integrității semnalelor, le permite proiectanților să facă față provocărilor proiectelor inteligente ale prezentului și să lanseze pe piață produse inovatoare.

Josh Moore, director de marketing al produselor OrCAD, Custom IC & PCB Group, Cadence a declarat: „Pe măsură ce produsele de masă de tipul dispozitivelor conectate la Internet (Internet of Things) și aparatelor electronice inteligente continuă să evolueze, acestea includ funcționalități de tipul memorii de mare viteză și interfețe seriale sofisticate, care creează noi provocări pentru proiectanți. Cu ajutorul versiunii aniversare de treizeci de ani, proiectanții au acum acces la soluții adecvate produselor electronice de mare viteză a căror proiectare complexă implică cerințe speciale. De exemplu, noul produs OrCAD Capture Constraint System îmbunătățește semnificativ fluxul de proiectare OrCAD prin introducerea unor noi constrângeri de mare viteză și reguli specifice memoriilor de mare viteză și interfețelor seriale sofisticate, permițându-le inginerilor să comunice mai eficient și să coordoneze proiectarea, ceea ce ajută la reducerea iterațiilor în cadrul proiectului.

Despre Cadence
Cadence contribuie la inovarea proiectării electronice la nivel mondial și joacă un rol esențial în crearea circuitelor integrate și a produselor electronice actuale. Clienții utilizează software, hardware, IP (Intellectual Property) și servicii Cadence pentru a proiecta și verifica produse avansate din domeniul semiconductorilor, produselor electronice de larg consum, echipamentelor pentru rețele și telecomunicații și al sistemelor de calcul. Compania are sediul central în San Jose, California și are centre de vânzări, centre de proiectare și facilități de cercetare pe întreg globul. Mai multe informații despre companie, produsele și serviciile sale puteți afla accesând:
www.cadence.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu