Arhitectură eficientă și performantă pentru vehicule: Cooperarea dintre Continental și Infineon

by gabi

Continental va colabora cu Infineon Technologies AG în dezvoltarea de arhitecturi de vehicule bazate pe server. Obiectivul este o arhitectură electrică/electronică (E/E) organizată și eficientă, cu computere centrale de înaltă performanță (HPC) și câteva unități de control zonal (ZCU) puternice, în loc de până la o sută sau chiar mai multe unități de control individuale, așa cum se întâmpla până acum. Continental utilizează acum microcontrolerul AURIX TC4 de la Infineon pentru platforma ZCU.

Datorită tehnologiei speciale de stocare din AURIX TC4, software-ul vehiculului se află în stand-by. De îndată ce vehiculul este pornit, funcții precum asistența la parcare, aerul condiționat, încălzirea și suspensia sunt pregătite în câteva fracțiuni de secundă. Cu abordarea sa de platformă, Continental susține diferitele cerințe ale producătorilor de automobile. Prin configurarea individuală a numărului de HPC-uri și ZCU-uri, a modului în care acestea interacționează și a felului în care sunt dispuse în vehicul, producătorii de automobile pot adapta individual arhitectura la nevoile lor.

Un element cheie al noii serii de microcontrolere este tehnologia de memorie RRAM (Resistive Random Access Memory) utilizată de Infineon. Această tehnologie este deja folosită cu succes la cardurile cu cip, de exemplu la efectuarea plăților electronice și pentru autentificarea securizată. Pentru prima dată, tehnologia RRAM este acum aplicată în sectorul auto. Produsele AURIX TC4x permit exploatarea eficientă, rapidă și sigură a potențialului sistemelor esențiale ale vehiculelor. Atunci când un vehicul este pornit, funcții precum asistența la parcare, aerul condiționat, încălzirea și suspensia sunt disponibile în câteva fracțiuni de secundă. Datorită arhitecturii AURIX TC4x, produsele software esențiale sunt aproape în permanență în stand-by. În plus, aceasta permite actualizări Over-the-air semnificativ mai rapide și mai sigure ale componentelor software.

Prin conceptul său holistic de “Siguranță funcțională”, familia AURIX TC4x îndeplinește cele mai înalte cerințe de siguranță funcțională până la ASIL D, în conformitate cu standardul ISO26262. În plus, familia AURIX TC4x include acceleratoare de rețea (“acceleratoare de rutare”) pentru a ușura comunicațiile Ethernet și CAN, precum și cele mai recente funcții de comunicații, cum ar fi ETH de 5 Gbit/s, PCIe, 10 Base-T1-S și CAN-XL. Cu aceste caracteristici, AURIX TC4x permite următoarea generație de vehicule definite prin software și noi arhitecturi E/E.

Pentru mai multe detalii, accesați acest link.

Infineon Technologies

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu