Aplicații Panasonic pentru industrie

by donpedro

Componentele electronice și electromecanice utilizate în industrie, pe liniile de producție sau în instrumentele profesionale trebuie să se distingă prin durabilitate și precizia funcționării. De calitatea acestora depinde nu doar eficiența sistemului în care funcționează, dar și siguranța operatorilor. Atunci când căutați componente cheie, pe care se va baza funcționarea echipamentelor automate din întreprinderi, depozite și fabrici, întotdeauna merită să vă orientați spre mărci verificate. Printre acestea se numără, cu siguranță, Panasonic Industry. Mai jos vă prezentăm gama de produse a acestui fabricant japonez. Majoritatea sortimentului prezentat aici este disponibilă direct din depozitele noastre. În catalogul nostru puteți găsi, de asemenea, accesorii originale, datorită cărora montarea și conectarea componentelor Panasonic nu ridică nicio dificultate.

Perdele de siguranță

 Perdea luminoasă de siguranță: SF4D-F15 

Perdelele de siguranță sunt elemente proiectate, în primul rând, pentru protejarea personalului împotriva riscului de vătămare corporală în contact cu mașina în funcțiune. O perdea de siguranță este alcătuită din emițător și receptor. Dacă fluxul luminos emis de emițător este acoperit, receptorul va detecta întreruperea fasciculului și va semnaliza acest fapt prin aplicarea unei stări corespunzătoare (denumită „de alarmă”) la ieșire. Această operație are loc în curs de câteva milisecunde și (în funcție de aplicație) poate determina, de exemplu, oprirea alimentării sau imobilizarea mecanismului. În catalogul TME putem găsi, printre altele, perdele luminoase de siguranță din seriile SF4B, SF4C și SF4D. Majoritatea acestora sunt caracterizate de etanșeitate în clasa IP67, ceea ce permite utilizarea acestor produse chiar și în cele mai dificile medii de lucru.

Perdelele de siguranță Panasonic pot fi montate în șiruri (una după alta). Au fost proiectate pentru a evita apariția unei așa-zise „zone moarte” și anume, a unui spațiu lângă marginile perdelelor în care, între fasciculele luminoase, ar apărea intervale prea mari. Fasciculele sunt emise pe întreaga înălțime a perdelei cu rezoluția menționată în documentație (de exemplu protecție a degetului de 10mm, protecție a palmei de 20mm și protecție a brațului/piciorului de 40mm). Software-ul destinat configurării perdelelor de la Panasonic permite adaptarea produselor la cerințele concrete și la specificul mediului de lucru protejat. Acesta permite, printre altele, stingerea statică a anumitor fascicule sau stabilirea numărului minim al fasciculelor întrerupte la care se va declanșa starea de alarmă. Cel mai adesea, perdelele sunt împerecheate cu relee de siguranță (fapt impus de standardele obligatorii în industrie) – pentru marca Panasonic acestea fiind modelele SF-C13 și SF-C21.

Senzori de măsurare

Un alt element indispensabil al parcurilor moderne de utilaje sunt senzorii de măsurare. Practic, orice proces de producție automatizat impune folosirea acestor componente. În oferta TME merită să atragem atenția asupra a cel puțin trei serii de produse Panasonic: HG-C, HG-S și HG-T.

Seria HG-C constă în componente cu matrice CMOS, în care, pentru măsurarea distanței, este utilizat laserul. Acestea permit măsurarea cu o precizie de până la 10μm (în funcție de model). Avantajul suplimentar al acestora îl reprezintă dimensiunile compacte și greutatea redusă. Ieșirea configurabilă poate transmite distanța măsurată ca funcție de tensiune sau intensitate, ceea ce permite adaptarea senzorului la specificația unității de control. În materialul video (pe care îl puteți urmări accesând link-ul: https://youtu.be/mstEE895sf4) se poate vedea modul în care senzorul HG-C este folosit, printre altele, pentru confirmarea închiderii ermetice a borcanelor în industria alimentară sau pentru testarea funcționării ventilatoarelor.

Componentele din seria HG-S sunt senzori direcți de deplasare. Este vorba de elemente durabile, așa cum ne-a obișnuit marca Panasonic, în care axa de mișcare a capului înlocuibil este stabilită de două seturi de rulmenți fără bile (amplasate în capetele opuse ale ghidajului). Datorită acestei construcții, senzorii HG-S pot fi folosiți chiar și în locuri în care vor trebui să numere milioane de repetări ale unei mișcări. Totodată, în aplicațiile care necesită o precizie ridicată, aceste produse oferă o rezoluție de 0.5µm. În anumite cazuri, poate fi necesar controlul poziției capului. De exemplu, în situația în care măsurarea urmează să fie efectuată la intervale de timp stabilite. Unele modele de senzori HG-S permit acest control cu ajutorul aerului comprimat.

Pentru ramurile industriale în care este necesară măsurarea la cea mai înaltă rezoluție (de exemplu în cazul producției de elemente standardizate), Panasonic a pregătit seria de senzori de măsurare HG-T. În fabricile care produc hârtie, textile, tablă, sârmă, șuruburi și orice alte articole a căror grosime, diametru sau altă dimensiune trebuie să se caracterizeze printr-o repetabilitate perfectă, componentele HG-T contribuie la înalta calitate a produsului final. Fasciculul laser emis de senzor are lățimea de 10mm, iar măsurătoarea în sine poate fi efectuată chiar și de la distanța de 500mm. Prin urmare, această soluție este utilă și în locurile în care obiectele măsurate sunt supuse vibrațiilor și micilor modificări de poziție. Chiar și în acele situații, senzorii Panasonic permit măsurarea cu o repetabilitate de 1µm.

 Microîntrerupătorul SNAP ACTION: ABS141641J 

Întrerupătoare

Un alt exemplu de componente Panasonic pentru aplicațiile industriale este gama largă de întrerupătoare. În catalogul TME se află, printre altele, întrerupătoare cu manetă și întrerupătoare snap-action. Acestea din urmă sunt deosebit de utile în aplicațiile care necesită automatizare de precizie. Elementele sunt prevăzute cu o configurație a pinilor SPDT, SPST-NC sau SPST-NO și sunt excelente, de exemplu, în echipamente de numărare sau de poziționare. Una dintre utilizările dedicate ale acestor componente, pe care o evidențiază producătorul, este industria auto. Întrerupătoarele snap-action marca Panasonic se disting printr-o toleranță ridicată la temperatură (în intervalul cuprins între -40°C și 85°C) și printr-o clasă de etanșeitate de până la IP67 (anumite serii). Acest lucru înseamnă că, la producția vehiculelor, pot fi folosite atât în interior (de exemplu, pentru detectarea poziției extreme a scaunului), cât și în locuri expuse umidității (pentru confirmarea închiderii ușilor sau a capotei vehiculului).

Oferta de întrerupătoare marca Panasonic este una bogată și se dezvoltă în permanență, de aceea vă invităm cu drag să vizitați catalogul nostru și să vedeți detaliile.

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu