Apelul INTAS la Asociaţia Young NIS Scientists

by donpedro

Oamenii de ştiinţă sub 35 de ani se pot înscrie până la 26 aprilie 2002 pentru un parteneriat la programul INTAS Young NID Scientists care oferă patru tipuri diferite de diplome: project-linked, PhD (echivalent cu studiile unui absolvent), postdoctoral şi experienced postoctoral.
Diplomele INTAS oferă tinerilor oameni de ştiinţă noi cunoştinţe pentru primii ani de cercetare în institutele NIS şi posibilitatea de realizare de contacte internaţionale sau educaţie în institute INTAS.
Perioada unui parteneriat variază între şase luni şi doi ani, în funcţie de tipul de diplomă. Ajutorul financiar variază între 3.500 de euro pentru un parteneriat de tip project-linked şi 6.000 de euro pentru un parteneriat de tip experienced postdoctoral. Deoarece INTAS încurajează tinerii oameni de ştiinţă pentru realizarea de contacte cu partenerii occidentali, perioadele de educaţie şi/sau vizitele pe termen scurt în institutele INTAS sunt obligatorii pentru toate parteneriatele, cu excepţia celui de project-linked.
INTAS a îmbunătăţit sistemul electronic de admitere, realizat pe baza “Call for Fellowships2“ care s-a terminat în august 2001, denumit “IDES for Young Scientists”. Candidaţii interesaţi sunt invitaţi să-şi trimită cererile pentru un anumit tip de parteneriat prin intermediul IDES (Intas Data Entry System) până la data de 26 aprilie 2002. INTAS preconizează începerea parteneriatelor la începutul lui noiembrie 2002.
INTAS va continua să accepte, în paralel, de patru ori pe an, cereri pentru diplome acordate pentru conferinţe de la oamenii de ştiinţă care sunt implicaţi în proiectele INTAS. Următoarele termene sunt 15 ianuarie, 15 aprilie, 15 iulie şi 15 octombrie 2002.

Cererile şi regulile de participare sunt disponibile pe site-ul de web http://www.intas.be/Funding Opportunities sau la ys@intas.be.

Pentru mai multe informaţii generale privind INTAS puteţi contacta Departamentul de publicitate la adresa de e-mail: intas@intas.be

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu