ANALIZOR ON LINE BA 01- MASELLI PENTRU MONITORIZARE PARAMETRI BERE: GRADE PLATO, ALCOOL, VALOARE EXTRACT

by donpedro

Generalităţi
Modelul MASELLI BA01 este un analizor pentru bere care este alcătuit dintr-un sistem de analiză montat on line şi un panou indicator receptor care se poate monta pe perete sau pe panou.

Sistemul de analiză on line măsoară continuu indicele de refracţie al produsului, viteza sunetului în produs şi temperatura produsului. Receptorul utilizează aceste valori pentru a calcula parametri produsului – bere:
– conţinutul de alcool;
– valoare extract real / original;
– gradele Plato.
Totodată, receptorul afişează aceste valori pe display-ul cu cristale lichide şi monitorizează condiţiile de alarmă. Parametri măsuraţi pot fi transmişi pe comunicaţia serială către un sistem superior sau către sistemul de achiziţie şi prelucrare hard / soft Maselli Mlab.
Analizorul de bere încorporează module bazate pe tehnologia modernă:

– unitate de calcul bazată pe microprocesor;
– cartelă de intrări / ieşiri digitale;
– refractometru de mare precizie;
– analizor sonic de mare rezoluţie.

Receptorul conţine un afişaj pe cristale lichide şi o tastatură cu care se pot iniţializa funcţiile sistemului şi alarmele.
Analizorul este uşor de instalat pe linia de produs utilizând fitinguri standard sanitare tip Varivent.

Date tehnice

Domenii de măsură:
Alcool: 0 … 10 % w/w (0 … 12% v/v)
Extract real: 0 … 30Ew
Extract original: 0 … 30 grade Plato

Precizie de măsură / repetabilitate:
Alcool: +/- 0.02w/w (+/- 0.01w/w)
Extract real: +/- 0,05Ew (+/- 0,01Ew)
Extract original: +/- 0,05 grade Plato (0,01 grade Plato)

Domeniul de temperatură pentru compensare automată: – 5 … + 35 grade C

Compensarea pentru influenţa bioxidului de carbon dizolvat:
manuală prin introducerea valorii CO2 în g/l
automată prin conectarea la un carbometru Maselli UC 05

Interfeţe:
Analogice: 4 canale: 0 … 20mA sau 4 … 20mA configurabile
Digitale: RS 422 pentru conectare la receptor
Intrări tip contact: una pentru Stop Linie
Ieşiri tip contact: opt tip releu pentru alarme

Alimentare:
Curent alternativ: 14 … 24Vca
Curent continuu: 18 … 36Vcc
Opţional: 230Vca

Afişaj tip LCD: 240 x 128 pixeli

Senzor de temperatură: Pt 100

Conectare mecanică: fiting Varivent

Materiale de contact cu produsul: oţel inox, sticlă optică, viton

Temperatura produsului: -20 … + 120 grade C

Presiune produs: -1 … + 10 bari la 20 grade C

Analizorul BA 01 este utilizat pentru măsurarea continuă, on line, a parametrilor de bază în producţia de bere: conţinutul de alcool, valoarea extractului, gradele Plato.
Parametrii sunt compensaţi automat cu variaţia temperaturii şi cu valoarea CO2 dizolvat.
BA 01 se poate conecta într-o structură ierarhică de monitorizare şi control a producţiei.
În figura de mai jos este prezentată structura de bază a unui sistem de monitorizare bere cu compensarea valorii parametrilor cu variaţia CO2 dizolvat. În structură sunt conţinute următoarele elemente:

A = MR 02 – Receptor multiparametric
B = UR 24 – Refractometru de proces
C = US 01 – Analizor de viteză sonic
D = UC 05 – Analizor de CO2

Pentru informaţii tehnice şi de preţ, vă rugăm contactaţi:
SYSCOM 02 Bucureşti
AUTOMATIZĂRI INDUSTRIALE

Tel/Fax: 021/ 444 12 41; 410.52.81
Mobil: 0722 373 625
comat-elth@cherrynet.ro
syscom02@as.ro

S-ar putea să vă placă și