Amplificator audio Clasa D

by donpedro

Zetex a lansat primul produs din noua familie de amplificatoare audio Clasa D. Amplificatorul în comutaţie ZXCD1000 combină înaltul randament cu o excelentă calitate audio, la o dimensiune redusă şi un cost mic per watt.
Randamentul este de peste 90%. Acest lucru permite oferirea amplificatorului într-o capsulă compactă, care generează mult mai puţină căldură în comparaţie cu un amplificator din Clasa A/B – care are tipic un randament doar de 65%. Randamentul înalt permite de asemenea o sursă de alimentare de dimensiuni mai mici.

Ţintind performanţe de nivel mondial, amplificatorul ZXC D1000 de la Zetex oferă “best-in-classTHD+N (Total Harmonic Distortion and Noise) tipic de 0.2% open-loop sau tipic < 0.1% în buclă de reacţie de 10dB. Aceste valori sunt măsurate la 90% din putere, pe întreaga lărgime de bandă, în comparaţie cu cifrele mai puţin reprezentative, oferite de produsele concurente. Zetex oferă de asemenea o schemă de referinţă, care înlătură tradiţionalele dificultăţi de proiectare asociate amplificatoarelor din Clasa D. Această schemă include componentele magnetice specifice, furnizate de ZETEX, optimizate special pentru cerinţele sistemului. Costul total al soluţiei a fost minimizat, astfel încât oferă un preţ per watt sensibil mai mic decât al produselor concurente. În funcţie de alegerea reţelei de filtrare de ieşire, ZXCD1000 asigură o înaltă fidelitate la o putere de ieşire de 25W sau 50W.
Amplificatorul poate suporta 4 sau 8 sarcini. Prin proiectarea circuitului integrat se înlătură necesitatea de corecţie dead-time, ceea ce maximizează calitatea semnalului audio.
Noul dispozitiv este ideal pentru o gamă largă de aplicaţii audio, inclusiv PC multimedia, sisteme audio pentru automobile, sisteme PA şi sisteme mini şi micro Hi-Fi.

Bucureşti, Sector 3, B-dul Unirii Nr. 45, Bloc E3, Scara 3, Etaj 1, Ap. 57
Tel: (01) 323 27 16, Fax: (01) 322 55 07, E-mail: office@comet.srl.ro