Continuând să-și dezvolte strategia privind furnizarea de sisteme inteligente, conectate și sigure, Microchip Technology Inc. a anunțat soluțiile sale de dezvoltare cloud agnostice, la cheie, cu stive complet integrate.
(N.red.: ‘cloud agnostic’ este adesea folosit pentru a descrie instrumente, servicii și aplicații care sunt proiectate să funcționeze pe două sau mai multe platforme cloud – de obicei în contextul unui mediu multi-cloud împărtășit între AWS, Azure și Google sau un mediu cloud hibrid în care cloud-ul privat local și cloud-ul public al furnizorului partajează același sistem de operare (de exemplu, Azure Stack). Un adevărat instrument, serviciu sau aplicație cloud agnostic asigură organizațiilor o performanță standard, constantă, indiferent de platforma pe care este implementată. Un beneficiu secundar este faptul că instrumentul, serviciul sau aplicația pot fi implementate pe orice platformă, rezultând o eficientizare a costurilor și fără teama că performanța este sacrificată.)
De la cele mai mici microcontrolere (MCU) PIC® și AVR® pentru senzori și actuatoare, până la cele mai sofisticate soluții gateway bazate pe microcontrolere și microprocesoare pe 32-biți pentru aplicații “edge computing” (n.red.: se referă la poziționarea puterii de procesare a datelor la marginea rețelei, în loc de a o păstra centralizat în cloud), compania face acum posibilă conectarea dezvoltatorilor la orice nucleu major și orice cloud major, folosind tehnologii Wi-Fi®, Bluetooth® sau bandă îngustă 5G – menținând în același timp o bază puternică de securitate oferită de platforma sa de încredere pentru familia CryptoAuthentication™.
Portofoliul deja larg de soluții IoT al Microchip include acum șase soluții suplimentare. Facilitățile sale de bază – conectivitate, securitate, mediu de dezvoltare și depanare – ușor accesibile, au fost create pentru a reduce costurile proiectului și complexitatea în dezvoltare:
- Plăci PIC-IoT WA și AVR-IoT WA: două noi plăci de dezvoltare bazate pe microcontrolere PIC și AVR, acompaniate de un instrument personalizat de prototipare rapidă, dezvoltat în colaborare cu Amazon Web Services (AWS), ajută proiectanții să conecteze nativ nodurile dintr-o rețea de senzori IoT la serviciul AWS IoT Core prin Wi-Fi
- Soluții Gateway care rulează AWS IoT Greengrass: Bazat pe cel mai recent sistem wireless SOM (System On Module), ATSAMA5D27-WLSOM1 integrează microprocesorul (MPU) SAMA5D2 și modulul combo WILC3000 Wi-Fi și Bluetooth complet alimentate prin circuitul integrat PMIC (Power Management IC) MCP16502
- SAM-IoT WG: Conectează Google Cloud IoT Core la populara gamă de microcontrolere SAM-D21 Arm® Cortex® M0 pe 32-biți de la Microchip
- Platforma de dezvoltare IoT bazată pe Azure IoT SAM MCU: Integrează setul de biblioteci Azure IoT device SDK și serviciile Azure IoT cu ecosistemul de instrumente de dezvoltare MPLAB® X al Microchip
- Plăci PIC-BLE și AVR-BLE: Două noi plăci bazate pe microcontrolere PIC și AVR pentru dispozitive cu noduri senzor care se conectează la dispozitive mobile pentru aplicații industriale, de consum și de securitate și la cloud prin gateway-uri care dispun de Bluetooth Low Energy (BLE)
- Kit de dezvoltare LTE-M/NB-IoT: Dispune de module bazate pe cipuri Monarch de la Sequans care permit acoperirea nodurilor IoT și folosirea celor mai noi tehnologii celulare 5G de mică putere.
Instrumente de dezvoltare
Noile soluții IoT ale Microchip se bazează pe vastul ecosistem de instrumente de dezvoltare al companiei, centrat în jurul mediului de dezvoltare integrat (IDE) MPLAB X. Generatoare de cod, precum MPLAB X Code Configurator (MCC) automatizează și accelerează crearea și personalizarea codului de aplicație pentru cele mai mici microcontrolere PIC și AVR, în timp ce bibliotecile de software Harmony acceptă toate soluțiile de microcontroler și microprocesor pe 32-biți.
Caracteristicile integrate de programare în circuit și de depanare sunt furnizate pe PKOB Nano, necesitând doar un cablu USB pentru a alimenta, depana și comunica. Soluțiile mai mari sunt suportate de programatoarele și depanatoarele universale, MPLAB PICkit™ 4 și MPLAB ICD 4. ATSAMA5D27-WLSOM 1 vine cu un set de distribuții Linux gratuite, iar prin ‘injectarea’ patch-urilor Microchip în kernel-ul Linux, clienții primesc suport complet de la ‘comunitatea open source’ pentru a crea soluții de înaltă calitate.
Vă rugăm accesați pagina www.microchip.com/IoT pentru mai multe detalii.
Varianta în limba Engleză a acestui anunț o găsiți aici