Microchip adaugă certificarea militară ELDRS (Enhanced Low Dose Radiation Sensitivity) la portofoliul său de tranzistoare bipolare cu joncțiune de semnal mic, pentru a asigura o fiabilitate ridicată în aplicații critice

Tranzistoarele JAN (Joint Army Navy) au fost testate până la 100 Krad la 10 mrad pe secundă

by gabi

Defense Logistics Agency (DLA) din Statele Unite ale Americii gestionează lanțul global de aprovizionare în domeniul apărării și colaborează cu furnizorii pentru a asigura fiabilitatea ridicată a tuturor componentelor care intră în componența unei aplicații finale. În procesul de fabricare a componentelor destinate aplicațiilor militare sunt incluse teste riguroase și standarde de conformitate care trebuie îndeplinite pentru ca acestea să fie acceptate în lista produselor de calitate (Quality Products List – QPL), care garantează un anumit nivel de fiabilitate și simplifică procesul de achiziție. În calitate de furnizor de frunte pe piața aerospațială și de apărare, Microchip Technology anunță că portofoliul său de tranzistoare JAN este acum testat și calificat în conformitate cu cerințele militare ale standardului ELDRS (Enhanced Low Dose Radiation Sensitivity), inclusiv MIL-STD-750, Metoda de testare 1019 și specificații precum MIL-PRF-19500/255, /291, /355, /376 și /391.

Aceste tranzistoare de nivel militar au fost fabricate pentru a rezista la diferite niveluri de expunere la radiații și fac parte din sistemul de clasificare Joint Army Navy (JAN) utilizat pentru a specifica componentele achiziționate pentru aplicații militare. Aceste clasificări garantează funcționarea fiabilă a componentelor electronice utilizate în aplicații militare și aerospațiale critice în medii cu radiații puternice.

Clasificări ale tranzistoarelor JAN

  • Tranzistoare JANSE (30 Krad): Rezistă până la 30 Krad per unitate de doză de radiație absorbită
  • Tranzistoare JANSK (50 Krad): Rezistă la niveluri mai ridicate de radiații, până la 50 Krad
  • Tranzistoare JANSU (100 Krad): Cele mai rezistente la radiații din rândul acestor familii, capabile să suporte până la 100 Krad

Experiența companiei Microchip în domeniul aerospațial și al apărării se întinde pe o perioadă de 60 de ani, cu fabrici dedicate producției și testării semiconductoarelor în domeniul aerospațial și al apărării. Fabrica companiei din Ennis, Irlanda, este o facilitate robustă de screening (verificări preliminare pentru eliminarea produselor cu defecte evidente în stadii timpurii ale procesului de fabricație) și testare a fiabilității MIL-PRF-19500. Fabrica Microchip din Lawrence, Massachusetts, este certificată de DLA și are capabilitatea de a efectua ELDRS intern conform MIL-STD-750, Metoda de testare 1019.

Microchip dispune de un portofoliu larg de soluții de înaltă fiabilitate proiectate pentru piața aerospațială și de apărare, inclusiv microcontrolere tolerante la radiații (RT) și rezistente la radiații (RH), FPGA-uri și PHY-uri Ethernet, dispozitive de putere, produse de radiofrecvență, soluții de timing, precum și componente discrete, de la cipuri semiconductoare “bare die” la module de sistem. În plus, Microchip oferă o gamă largă de componente în cadrul QPL pentru a-și servi mai bine clienții. Pentru a afla mai multe despre soluțiile Microchip pentru industria aerospațială și de apărare, vizitați site-ul web.

Resurse și asistență

Noile familii de tranzistoare JAN sunt susținute de analize complete, rapoarte de testare și fișe tehnice detaliate.

Prețuri și disponibilitate

Familiile de tranzistoare JANSE (30 Krad), JANSK (50 Krad) și JANSU (100 Krad) sunt disponibile în prezent. Pentru informații suplimentare și pentru cumpărare, contactați un reprezentant de vânzări Microchip, un distribuitor autorizat la nivel mondial sau vizitați site-ul web al Microchip pentru Achiziții și Servicii pentru clienți: www.microchipdirect.com.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu