Un nou amplificator operațional cu tensiune de operare de până la 45V și drift zero oferă o precizie extrem de ridicată și filtrare EMI

by donpedro

Microchip anunță amplificatorul operațional MCP6V51 cu drift zero. Noul dispozitiv oferă măsurători cu o precizie extrem de ridicată, reducând în același timp influența tot mai mare a interferențelor de înaltă frecvență. MCP6V51 oferă un domeniu larg de operare și filtre EMI integrate.

Creșterea controlului industrial precum și automatizarea fabricilor a dus la creșterea numărului de senzori care trebuie monitorizați; amplificatorul MCP6V51 a fost creat pentru a oferi date exacte și stabile primite de la o varietate de senzori. Arhitectura de auto-corecție zero-drift a dispozitivului MCP6V51 permite o precizie ultra-înaltă a curentului direct (DC), oferind un offset maxim de ±15 microvolți (μV) și numai ±36 nanovolți per grad Celsius (nV/°C) drift maxim al tensiunii de offset. Ideal pentru aplicații cum ar fi automatizarea fabricilor, controlul proceselor și automatizarea clădirilor, MCP6V51 suportă, de asemenea, o gamă extrem de largă a tensiunii de operare, de la 4.5V la 45V.

Odată cu răspândirea senzorilor wireless precum și a creșterii capabilităților acestora, interferența de înaltă frecvență în cadrul măsurătorilor analogice sensibile a devenit un aspect critic. Integrarea unui filtru EMI suplimentar în MCP6V51 oferă protecție împotriva acestor surse de interferență nedorite și imprevizibile. Acest lucru permite proiectanților să ofere performanțe îmbunătățite, gestionând mai ușor un mediu din ce în ce mai dificil.

Controlerele logice programabile și sistemele cu control distribuit utilizate în cadrul automatizărilor industriale funcționează pe o varietate de linii de tensiune, cum ar fi 12V, 24V sau 36V. MCP6V51 oferă flexibilitatea de a suporta un interval de operare de până la 45V.

Pentru testare, există placa de evaluare SOIC/MSOP/TSSOP/DIP cu 8 pini (Număr stoc # SOIC8EV), aceasta fiind o plăcuță PCB liberă care permite evaluarea cu ușurință a operării dispozitivelor cu 8-pini de la Microchip Technology. Fiecare pin al dispozitivului este conectat la un rezistor pull-up, la un rezistor pull-down, la un rezistor in-line și la un condensator de încărcare.

Pad-urile de pe plăcuța PCB permit instalarea conectorilor THT sau SMD pentru a ușura conexiunea cu placa. Totodată, pe placă există amprente suplimentare de componente pasive, pentru a permite implementarea unor circuite simple.

MCP6V51 este disponibil acum pentru mostre sau volume de producție atât în capsule SOT-23 cu 5-pini cât și în capsule MSOP cu 8-pini.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina: www.microchip.com/MCP6V51

 

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu